Philips Sonicare Diamond Clean Smart – dyrgrip som har allt!

Diamond Clean är tillverkarens senaste modell och det är verkligen något utöver det vanliga. Bara kartongen skriker lyx och när vi öppnar lådan finns här en hel del spännande.

Philips Sonicare Diamond Clean Smart eltandborste

Förutom själva tandborsten medföljer tre olika borsthuvuden – ett för att motverka plack, ett för vitare tänder samt för tandköttet – samt specialanpassat huvud och zink-spray för att rengöra tungan. Till de tre borstarna kompletteras med tre små reseskydd. Smart!

Läcker design rakt igenom

En praktisk hållare med snyggt färgkodade stift för var och en av borsthuvudena i hårdplats samt ett riktigt läckert resefodral med inbyggd usb-kabel smidigt integrerat i ett dolt fack på undersidan ingår liksom induktionsladdningsglaset som är både är praktisk och snygg lösning. 

Philips Sonicare Diamond Clean Smart

Själva enheten är matt mörkblå med guldliknande detaljer i båda ändarna. Knapparna är två till antalet: den ena för start/stopp, den andra för att välja vilket av de fem lägena du vill använda: Förutom standardprogrammet Clean finns även White+ för att ta bort fläckar, Deep Clean+ för djuprengöring, Gum Health för rengöring av tandköttet samt Tongue Care när tungan behöver en omgång. Med samma knapp ställer du även in styrkan i tre olika steg. Nu har emellertid varje borste ett inbyggt mikrochip som talar om vilket borsthuvud som används och anpassar hastigheten och intensitet automatiskt så det är bara i undantagsfall fall du behöver använda just den funktionen. Värt att notera är att dessa borsthuvuden (BrushSync) är bra mycket dyrare än standardmodellerna. En inbyggd trycksensorn varnar genom ett en ljusring i botten blinkar om du borstar för hårt.

Philips Sonicare Diamond Clean Smart

Appen liknar till viss del den från Oral-B, men den här är inte kopplad till kameran på din mobil så du får istället en visuell guidning på din telefon vilken del av munnen som ska borstas och när det är dags att byta position. Du får även varningar om du trycker för hårt eller för borsten för hastigt över tänderna. Du samlar ”poäng” genom att borsta lite extra, använder tandtråd, sköljer med fluor osv. Givetvis kan du i appen även slussas vidare till webshopen för att handla nya borstar, affärsmodellen bygger givetvis på att originaltillbehör ska kunna inhandlas snabbt och enkelt.


Omdöme

En riktigt kompetent eltandborste för den som vill ha det bästa, och som även har råd. Smidigt resefodral och en elegant installation både när det gäller glaset med induktionsladdning och den snygga hållaren för borsthuvudena. Uppkoppling för uppdatering för löpande uppdatering av mjukvara samt möjligheten synkning mot den dedikerade appen. Svindyr, men en fröjd att använda!M3 rekommenderar

Fakta Philips Sonicare Diamond Clean Smart HX9954

Testad: December 2018
Borströrelser: 62 000/min
Timerfunktion: Ja
Trycksensor: Ja
Program: 5 stycken 
Medföljande borsthuvud: 4
Batterityp: Litium jon
Övrigt: Resefodral med laddning, bluetooth-anslutning, 
Pris: 3 590 kronor hos Netonnet.

plus

Grym prestanda
Smidiga och smarta tillbehör
Snygg med exklusiv känsla
Smidig och lättförstålig app

minus

Priset
De "smarta" borsthuvudena är oförskämt dyra

betyg 8 av 10

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924 Pris vid test: 2990 kr.

Bästa pris just nu: 2980 kr