Oral-B Smart 5 – delad, men begränsad glädje 

Här har vi en dubbel uppsättning eltandborstar till ungefär samma pris som för värstingmodellen Genius. En helvit samt en med blå framsida gör dem enkla att separera i badrumsskåpet och till enheterna kommer även en större laddningsstation med plats för fyra tandborsthuvuden. I lådan finns även ett bordsställ för en smartphone samt ett (!) resefodral.

Eltandborstar Oral-B Smart 5

Även Smart 5 är uppkopplad och tillika kompatibel med Oral-B-appen för feedback i realtid om din borstning. Här finns en lampa som lyser om du trycker för hårt liksom ett antal olika program som du kan välja mellan genom att trycka in strömbrytaren snabbt för att bläddra mellan de olika alternativen. Håll in knappen lite längre för att stänga av tandborsten helt. Genius har en dedikerad knapp för programvalen vilket är både effektivare och bekvämare.

Eltandborstar Oral-B Smart 5

Smart fem är ett klart intressant alternativ om ni är två till antalet i hushållet som behöver en ny tandborste. Det ingår endast två borsthuvuden i kartongen vilket är lite snålt med tanke på priset för duon och laddningsstationen har märkligt nog enbart plats för en tandborste åt gången. Prestandamässigt presterar Smart 5 riktigt bra och batterikraften i vardera borsten räcker i cirka 2 veckor.

Omdöme

Två borstar, perfekt present till paret eller barnen. Bra prestanda och uppkoppling via bluetooth. Laddstationen kan bara ladda eller förvara en enhet åt gången och varför ingår det endast ett resefodral?


Fakta Oral-B Smart 5 

Testad: December 2018
Borsthastighet (Oscillerande rörelser/min.): 8 800 st
Borsthastighet (Pulserande rörelser/min.): 40 000 st
Timerfunktion: Ja
Trycksensor: Ja
Program: 5 stycken 
Medföljande borsthuvud: 2
Batterityp: Litium jon
Rek. pris: 1 349 kronor
Pris: Från 749 kronor hos Prisjakt.

plus

Bluetooth-uppkoppling
Effektiv rengöring
Flera olika regöringsprogram

minus

Laddaren rymmer endast en tandborste
Snålt med medföljande borsthuvuden

betyg 6 av 10

Oral-B (Braun) SmartSeries 5000N CrossAction Pris vid test: 749 kr.

Bästa pris just nu: 799 kr