Eller ja, då och då ska lådan rengöras manuellt, men daglig städning klarar den av själv och genom avancerade sensorer vet den snart mer än vad du själv vet om dina katter.

Petato Footloose är en wifi-uppkopplad kattlåda som erbjuder en automatisk toalett för upp till fyra katter och som ska fungera med all kattsand på marknaden, skriver Cnet. Efter varje besök roterar den inre delen av lådan. Det hindrar katter från att kliva in, samtidigt som lådan själv separerar sand från kattens exkrement. Det senare ramlar ned i en särskild behållare, som vi alltså får tömma själva (ända till någon uppfinner en förbränningstoalett också för katter).

Läs också: Skitbra! Vi testar kattlådan som rensar sig själv!

Petato Footloose

Här kommer det imponerande högteknologiska: Vid varje besök vägs katten för att identifiera vem som är på besök (lådan kan hålla koll på upp till fyra olika katter genom vikten). Footloose skickar sedan data över wifi till en tillhörande app med information om hur mycket katten har släppt ifrån sig, hur ofta katten går på toa och hur länge (!), allt för att hålla all på eventuella förändringar som snabb viktökning eller att katten kissar ovanligt mycket.

Nu är det inte helt billigt att ligga i teknisk framkant vad gäller uppkopplade kattlådor. Men vill du slippa rengöra lådan lika ofta kan du stötta projektet på Kickstarter, där tidiga finansiärer kan köpa Footloose för från cirka 2 700 kr. Priset på marknaden beräknas vara närmare 5 000 kronor.

Petato Footloose

Footloose har med råge nått sitt finansieringsmål om 450 000 kronor – det gjorde den på bara en timme – men som vanligt finns inga garantier om att Kickstarter-produkter faktiskt når marknaden. Den här vill vi dock mer än gärna se igen.