Du kommer hem från jobbet, trött och sliten med värkande axlar som snart går över i huvudvärk. Tänk dig att kunna glida ned i en helt egen lyxig massagestol som spelar lugn musik i högtalarna, renar luften omkring dig och sedan drar igång ett helkroppsprogram. Låter det lockande? Vi fick nys om en ny fåtölj med massor av spännande funktioner, en modell som du kan styra med din smartphone, och företaget Pocitron (som säljer och hyr ut massagefåtöljer) lånade ut en Relax Ultimate Pro 3D till oss under drygt två veckor. Är den värd sitt höga pris?

Tung och gedigen pjäs

Det här är inte en fåtölj du åker och hämtar själv. Relax Ultimate Pro 3D väger närmare 150 kg och det krävs två personer och rejält med ansträngning att få in pjäsen i ett hem. Väl på plats är det bara att koppla in elkontakten och börja utforska fjärrkontrollen. Fåtöljen är gjord av konstläder och den både känns och ser gedigen ut.

Test massagefåtölj Relax Ultimate Pro
Dina armar kläms fast mellan kuddar i stolens sidor.

Vi sätter oss i stolen med såväl armar som ben inneslutna i fåtöljen, och därefter startar vi demoprogrammet. Först skannar stolen av kroppen för att anpassa massageprogrammet efter vår längd, därefter kan vi välja att fortsätta demoprogrammet eller växla till något av de andra alternativen. Här finns bland annat Ache relive, Fatigue recovery, Relax och Full Air att välja mellan.

Den sistnämnda blir något av vår favorit då den enbart använder de 64 luftkuddarna. Dessa är oerhört kraftfulla och när armarna trycks fast i stolens innersidor går det knappt att ta sig loss –vilket ställer till lite problem när vi vill komma åt fjärrkontrollen för att ställa ned styrkan. Men den masserar riktigt bra och mjukar upp även riktigt stela muskler.

Sträcker ut dina diskar

I Waist stretch börjar stolen med att fällas ned och dra isär kroppen. Lite lätt sträckbänk, och det råder delade meningar mellan testpersonerna huruvida det känns skönt eller bara är obehagligt.

När massagefåtöljen knådar rygg och axlar gör den det väldigt väl och det känns nästan som att det är ett par starka nävar som går loss på kroppen.

Test massagefåtölj Relax Ultimate Pro
Fjärrkontrollen låter dig kontrollera massagetyp och bland annat anpassa styrkan.

Fjärrkontrollen är inte ett under av användarvänlighet, men här finns möjligheten att skräddarsy din massage i detalj. Inaktivera rullningen under fotsulorna? Inga problem. Samma sak om du vill få lite lindrigare massage över din ömma nacke, men ändå vill att armar och ben ska knådas ordentligt.

Test massagestol app
I appen kan du ställa in program samt anpassa massagen i detalj.

Efter att vi parat ihop stolen med bluetooth spelas musik i de inbyggda högtalarna, och vi kan även installera den tillhörande appen som kopplar upp sig mot fåtöljen. Här kan du också starta och anpassa olika program, men som Pocitron förvarnar oss om är inte appen helt stabil. Vissa funktioner fungerar helt enkelt inte medan andra hoppar igång efter en del fördröjning. Lite kul är att det finns ett massageprogram som synkar till musiken du spelar upp i högtalarna.

Test massagefåtölj Relax Ultimate Pro
Negativ syregenerator skapar friskluft runt dig medan du får massage.

Upptill på stolen, bredvid högtalarna, finns en syregenerator. I terorin ska denna ge dig ännu bättre förutsättningar att koppla av och få ny energi, men vi har svårt att märka av den under testet.

Omdöme

33 900 kronor är mycket pengar för en massagestol, även om vi har sett och testat ännu dyrare modeller på olika mässor. Det finns även möjlighet att hyra alternativt leasa stolen till företaget. Vi tycker dock att priset känns helt okej med tanke på den otroligt påkostade konstruktionen och de avancerade massageprogrammen.

Bra att ha i åtakte är att den låter en del när den körs, vilket kan störa omgivningen om du har den i tv-rummet, men detta är så klart svårt att komma ifrån helt när motorer går igång och luftkuddar ska pumpas upp medan du njuter av Shiatsu-knådning.

M3 rekommenderarFakta Relax Ultimate Pro 3D

Testad: Oktober 2018
Information från: Pocitron
Massageprogram: 8 st
Massagetyper: 7 st
Mått: 870 x 1270 x 1400 mm
Airbags: 64 st
Vikt: 149 kg
Elförbrukning: 240W
Material: Svart konstläder
Uppkoppling: Bluetooth
Garanti: 2 år (varav ett år på plats)
Övrigt: Luftrenare
Pris: Från 33 900 kr hos Prisjakt (kampanj i skrivande stund)

plus

Riktigt bra och kraftfull massage.
Programmen går att anpassa i detalj.
Kvalitetskänslan.

minus

Låter en del.
Appen är lite buggig.

betyg 8 av 10