Testad produkt: Botvac D6 Connected
Pris: 4 118 kronor hos Amazon Sverige

Betyg 3 av 5

Neato Botvac D6: Omdöme

Vi har testat många robotdamsugare, men få klarar de hinder som den här modellen lyckas forcera. Tjocka mattor, höga trösklar, svåra fåtöljfötter. Ingenting stoppar Botvac D6, och samtidigt gör den rent bra och appen är riktigt genomtänkt. Priset har emellertid höjts på senare tid vilket innebär att den är prisvärd än tidigare!

Positivt

  • Tar sig fram otroligt bra
  • Städar effektivt
  • Appen

Negativt

  • Liten dammbehållare
  • Blivit betydligt dyrare på senare tid 

Neatos Botvac D6 är den näst dyraste modellen i tillverkarens lineup och den erbjuder det mesta den dyraste toppmodellen D7 har i funktionsväg. Installationen av dammsugaren är enkel. Vi laddar hem den tillhörande appen, följer instruktionerna för att koppla upp och registrera maskinen och efter några minuter står den redo på laddning i den medföljande dockan.

Tänk på detta innan du köper en robotdammsugare

Smidig kartläggning av hemmet

Första gången vi dammsuger skannar maskinen av rummet för att rita upp en bild över omgivningen, och det gör den riktigt bra. Botvac D6 kommer under de flesta möbler då den är knappt en decimeter hög, men det som imponerar på oss direkt är hur den forcerar olika typer av hinder. Det enda som stoppar den är sladdar, som av naturliga skäl kan trassla in sig i borsten.
 

Test Neato Botvac D6
Här har många robotdammsugare fastnat tidigare men fåtöljen är ingen match för Neatos modell.

Redan efter en runda på undervåningen i huset är behållaren fylld av katt- och hundhår. Maskinen är riktigt bra på att fånga damm och resultatet är över förväntan, och att tömma behållaren och göra rent filtret är smidigt, även om behållaren gärna hade fått rymma lite mer. Den lite udda d-formade designen gör att dammsugaren är riktigt bra på att täcka upp hörnen, och borsten som lillebror D4 saknar gör att resultatet med den här maskinen blir märkbart bättre.

Liksom andra robotdammsugare låter Botvac D6 en del, men du kan i appen välja att ställa den i eco-läge för en tystare drift, medan turbo-läget är bättre om du vill få bästa möjliga städresultat.

Lysande app

Appen där du styr dammsugaren är riktigt bra. Efter att vi fått upp en skiss på rummet, där vi tydligt ser möbler och andra hinder markerade, kan vi enkelt rita upp virtuella begränsningslinjer.

Till exempel en linje framför hundens matskål, en i hallen där vi vet att det ofta står skor på golvet, och en som undviker kabelhärvan under tv-bänken. Därefter håller sig dammsugaren borta från just dessa områden när den ger sig ut och rengör. Otroligt bra.
 

Test Neato Botvac D6
Den tillhörande appen är väldigt bra och upplägget med virtuella begränsningslinjer funkar klockrent.

Du kan även styra och hålla koll på din Neato-robot från smartklockan, här finns en app både till Android Wear och Apple Watch. Och den är kompatibel med Google Home.

Specifikationer

Modell: Botvac D6 Connected
Testad: Oktober 2019
Tillverkare: Neato
Körtid: 120 min
Uppladdningstid: 150 min
Rengöringsbredd: 30,5 cm
Dammbehållare: 0,7 liter
Kartläggning: Laser
Kommunikation: Wifi
Dedikerad app: Ja
Kartfunktion: Ja
Rumsindelning: Ja
Mått: 336 x 319 x 99 mm
Vikt: 3,4 kg
Övrigt: Virtuella avgränsningslinjer
Pris vid test: 4 990 kronor
Pris: 4 118 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 3 av 5