Uppdaterad: 6/2 2023 med nya priser och produkter.

En av alla konsekvenser med det nya tekniksamhället är att vi får yttra fraser som aldrig tidigare yttrats, typ ”jag önskar min padda hade en mus”. Det vi nu kommer att ge oss i kast med, wifi-element, kan komma att bidra med fraser som ”älskling, kan du starta om routern, elementet verkar ha hängt sig”.

Uppkopplade element är inte så tråkiga som de låter – med dagens elpriser uppskattar vi alla funktioner som gör att du kan spara pengar. Ut och resa, eller besöka sportstugan på vintern? Dra ned värmen och sätt på den lagom tills du anländer så slipper du kliva in i ett kylskåp.


Den mörka värmen

Vader

Vi har också undrat varför alla element är vita. Här är ett som skulle värma upp självaste Lord Vader. Snarlik design med Andersson, men annat varumärke. Maclean MCE502, har också 2 000 watts effekt, mäter rätt normala 78 x 47 centimeter och styrs via Google Home.

Pris: Kostar 1 630 kronor hos Amazon Sverige


Skandinavisk favorit

Uppkopplade element

​​​​Styr värmen i ditt hem bekvämt från din smartphone. Adax Neo element med WiFi H 12 är ett smart element på 1 200 watt med integrerad WiFi och Bluetooth. Neo WiFi-serien, en av Skandinaviens bästsäljande element, har en elegant och minimalistisk design som passar alla interiörer. Elementet fungerar bäst i rum på 15-19 m2 och kan användas även i våtrum. Adax erbjuder 5 års garanti på elementet.

Pris: Från 1 595 kronor via Prisjakt


Router-envy

Mill

Mill 1200W WiFi Gen3 ser ut som en gigantisk router, och det kanske inte är så illa med tanke på wifi-funktionen. Det här ett golvelement, ingenting som du ska hänga på väggen. Plugga in i vägguttaget, ladda ned appen och inom ett par minuter kan du kontrollera värmen på distans. Har en effekt på 1 200 watt, lirar med Athom Homey-hubben för den som har en sådan, och kan köpas utan att du behöver bli Tibber-kund.

Pris: Från 1 349 kronor via Prisjakt eller hos Webhallen


Snyggt och enkelt

Element

Andersson Konvektorelement GSH 3.2 Wi-Fi (puh!) ska inte heller hängas på väggen. Faktum är att det är snyggt nog att stå framme för allmän beundran! Frontpanel i härdat glas och en digitaltermometer/klocka är nog för att vi ska beställa varsitt. Levererar 2 000 watt värme och är kompatibel med Google Home.

Pris: Från 1 190 kronor via Prisjakt


Full rulle

Smarta element

Den här pjäsen från Kesser är ett mer avlångt element med måtten 92 x 46 centimeter och en effekt på 2 000 watt. Kan styras via elementets touchpanel, mobilen eller den medföljande fjärrkontrollen. Levereras på hjul, men kan även monteras på väggen.

Pris: Kostar 1 097 kronor hos Amazon Sverige


Tänker själv

Element

Dags för ett klassiskt element, i alla fall till utseendet. Yali Digital är ett oljefyllt element som monteras på väggen. Elementet Yali Digital kopplas upp mot ditt trådlösa nätverk tillsammans med pekskärmen Touch E3 som sälj separat.

Pris: Från 2 596 kronor via Prisjakt


Olja på hjul

Kesser element

Vill du ha olja i elementet, men vill ha det mer mobilt än klassikern ovan, då kan Kesser vara något för dig. Rulla runt elementet dit du vill, och styr den via antingen pekskärmen, den medföljande fjärrkontrollen, eller över wifi via app. Med sin effekt på 2 500 watt ska det bara ta sex minuter för elementet att värmas upp. Elementet bryter automatiskt strömmen om den känner av att den börjar överhettas, så det är något du inte behöver oroa dig för. Finns att få i både svart, om du är inne på Darth Vader-känslan vi nämnde ovan, och klassiskt vitt.

Pris: kostar 1 373 kronor hos Amazon Sverige


Höj mysfaktorn i vinterkylan

Element i form av fejkkamin, wifistyrd

Om du är sugen på en lite mer rustik känsla i hemmet kan det här elementet vara något för dig. Kryp ner i soffan, tryck igång ”brasan” i kaminen över wifi, och gotta dig i värmen från effekten på 2 000 watt medan du njuter av valfri fredagsunderhållning. Pjäsen tar upp 55 x 25 x 37 centimeter.

Pris: kostar 4 872 kronor hos Amazon Sverige