En av alla konsekvenser som kommit med det nya tekniksamhället är att vi får yttra fraser som aldrig tidigare yttrats, typ ”jag önskar min padda hade en mus”. Det vi nu kommer att ge oss i kast med, wifi-element, kan komma att bidra med fraser som ”älskling, kan du starta om routern, elementet verkar ha hängt sig”.

Jepp, uppkopplade element står på dagens meny. Innan ni börjar protestera med orden ”meh, vad tråkigt, skriv om vikbara mobiler i stället” så vill vi säga att uppkopplade element är en mycket mer intressant uppfinning. De har faktiskt funktioner som gör att du kan spara pengar. Ut och resa? Dra ned värmen och sätt på den lagom tills du kommer tillbaka så slipper du kliva in i ett kylskåp.

Router-envy

Mill Steel

Mill Steel Gulvovn 1200W Wifi ser ut som gigantisk router, och det kanske inte är så illa med tanke på wifi-funktionen. Det här ett golvelement, ingenting som du ska hänga på väggen. Plugga in i vägguttaget, ladda ned appen och inom ett par minuter kan du kontrollera värmen på distans. Har en effekt på 1200 watt.

Finns hos komplett.se och kostar 1 230 kr


För din inre Darth Vader

The force is strong in this one

Vi har också undrat varför alla element är vita. Här är ett som skulle värma upp självaste Lord Vader. Adax Neo element med WiFi H 10 ska väggmonteras, men går att få med stickpropp. Elementet har en effekt på 2 000 watt. App finns givetvis också!

Kostar 1 340 kronor hos builder.se

Snyggt och enkelt

Vi gillar temperaturdisplayen

Andersson Konvektorelement GSH 3.2 Wi-Fi (puh!) ska inte heller hängas på väggen. Faktum är att det är snyggt nog att stå framme för allmän beundran! Frontpanel i härdat glas och en digitaltermometer/klocka är nog för att vi ska beställa varsitt. Levererar 2 000 watt värme och är kompatibel med Google Home.

Kostar 700 kronor hos netonnet.se

Tänker själv

"Är fönstret öppet?"

Dags för ett klassiskt element, i alla fall till utseendet. Yali Digital är ett oljefyllt element och monteras på väggen. En praktiskt funktion är något som kallas för ”öppet fönster”. Om temperaturen sjunker fem grader inom 30 minuter är Yali Digital programmerad att fungera som om ett fönster är öppet och stänger av sig självt. Inget eldande för kråkorna men mer värme åt dig.

Kostar 2 595 kronor hos buildor.se

Smart kontakt för dumt element

Smart kontakt

Inte ett element, men om du har ett konvektorelement stående i sommarstugan eller på vinden kan du enkelt förvandla det till wifi-element. Mill Smart Wifi Plug Wifisocket pluggas enkelt in i ett eluttag – och vips är ditt gamla element ett fjärrstyrt under av trådlös teknik.

Kostar 399 kronor hos elgiganten