En av alla konsekvenser med det nya tekniksamhället är att vi får yttra fraser som aldrig tidigare yttrats, typ ”jag önskar min padda hade en mus”. Det vi nu kommer att ge oss i kast med, wifi-element, kan komma att bidra med fraser som ”älskling, kan du starta om routern, elementet verkar ha hängt sig”.

Uppkopplade element är inte så tråkiga som de låter – med dagens elpriser uppskattar vi alla funktioner som gör att du kan spara pengar. Ut och resa, eller besöka sportstugan på vintern? Dra ned värmen och sätt på den lagom tills du anländer så slipper du kliva in i ett kylskåp.


För din inre Darth Vader

Element

Vi har också undrat varför alla element är vita. Här är ett som skulle värma upp självaste Lord Vader. Snarlik design med Andersson men annat varumärke. Maclean MCE502, har också 2 000 watts effekt, mäter rätt normala 78 x 47 centimeter och styrs via Google Home.

Kostar 1 510 kronor hos Amazon

Router-envy

Mill

Mill 1200W WiFi Gen3 ser ut som en gigantisk router, och det kanske inte är så illa med tanke på wifi-funktionen. Det här ett golvelement, ingenting som du ska hänga på väggen. Plugga in i vägguttaget, ladda ned appen och inom ett par minuter kan du kontrollera värmen på distans. Har en effekt på 1 200 watt, lirar med Athom Homey-hubben för den som har en sådan, och kan köpas utan att du behöver bli Tibber-kund.

Kostar 1 295 kr hos tibber.com

Snyggt och enkelt

Element

Andersson Konvektorelement GSH 3.2 Wi-Fi (puh!) ska inte heller hängas på väggen. Faktum är att det är snyggt nog att stå framme för allmän beundran! Frontpanel i härdat glas och en digitaltermometer/klocka är nog för att vi ska beställa varsitt. Levererar 2 000 watt värme och är kompatibel med Google Home.

Kostar 990 kronor hos Netonnet.se

Färg eller hög effekt?

Element

Tredje generationen – jo, även element har generationer! – med ännu slankare, sobrare design av väggmonterade Adax element NEO H WT WiFi har bara 1 000 watts effekt om du vill ha det svart (eller grått). Men på samma sätt som det är häftigt att ha skinnjacka på vintern kan det vara värt med lägre effekt, i stället för den vita modellens 2 000 watt. App finns givetvis också!

Kostar 1 300 kronor hos buildor.se


En smal sak

Element

Princess 342000 IP24 är ett mer avlångt element med måtten 92 x 38 centimeter och en effekt om 2 000 watt. Appen för att styra heter HomeWizard Climate – låter det inte modernt, så säg? Finns i svart, vitt eller grått.

Kostar 1 250 kronor hos Amazon

Tänker själv

Element

Dags för ett klassiskt element, i alla fall till utseendet. Yali Digital är ett oljefyllt element som monteras på väggen. En praktisk funktion är något som kallas för ”öppet fönster”. Om temperaturen sjunker fem grader inom en halvtimme är Yali Digital programmerad att fungera som om ett fönster är öppet och stänger av sig själv. Inget eldande för kråkorna men mer värme åt dig.

Kostar 2 120 kronor hos buildor.se

Tungviktare

Element

Ufesa RD2500D WIFI är också detta ett oljefyllt element med traditionellt utseende, om än svart, med vikt på hela 11,5 kg och en effekt på 2 500 watt. Styrs med panelen eller deras egen Ufesa-app. Elementet är rullbart på hjul för att lätt placeras där situationen är mest akut, men att hjulen inte är låsbara är inte optimalt i gamla, lutande fritidshus, och flera kunder varslar om klickande ljud.

Kostar 1 475 kronor hos Amazon


Smart kontakt för dumt element

Element

Inte ett element, men om du har ett konvektorelement stående i sommarstuga eller på vinden kan du enkelt förvandla det till wifi-element. Mill Smart Wifi Plug Wifisocket pluggas enkelt in i ett eluttag och – vips! – är ditt gamla element ett fjärrstyrt under av trådlös teknik.

Kostar 400 kronor hos Elgiganten