En av alla konsekvenser med det nya tekniksamhället är att vi får yttra fraser som aldrig tidigare yttrats, typ ”jag önskar min padda hade en mus”. Det vi nu kommer att ge oss i kast med, wifi-element, kan komma att bidra med fraser som ”älskling, kan du starta om routern, elementet verkar ha hängt sig”.

Uppkopplade element är inte så tråkiga som de låter – med dagens elpriser uppskattar vi alla funktioner som gör att du kan spara pengar. Ut och resa, eller besöka sportstugan på vintern? Dra ned värmen och sätt på den lagom tills du anländer så slipper du kliva in i ett kylskåp.


För din inre Darth Vader

Element

Vi har också undrat varför alla element är vita. Här är ett som skulle värma upp självaste Lord Vader. Snarlik design med Andersson, men annat varumärke. Maclean MCE502, har också 2 000 watts effekt, mäter rätt normala 78 x 47 centimeter och styrs via Google Home.

Pris: Kostar 1 402 kronor hos Amazon Sverige


Router-envy

Mill

Mill 1200W WiFi Gen3 ser ut som en gigantisk router, och det kanske inte är så illa med tanke på wifi-funktionen. Det här ett golvelement, ingenting som du ska hänga på väggen. Plugga in i vägguttaget, ladda ned appen och inom ett par minuter kan du kontrollera värmen på distans. Har en effekt på 1 200 watt, lirar med Athom Homey-hubben för den som har en sådan, och kan köpas utan att du behöver bli Tibber-kund.

Pris: Från 1 349 kronor via Prisjakt


Snyggt och enkelt

Element

Andersson Konvektorelement GSH 3.2 Wi-Fi (puh!) ska inte heller hängas på väggen. Faktum är att det är snyggt nog att stå framme för allmän beundran! Frontpanel i härdat glas och en digitaltermometer/klocka är nog för att vi ska beställa varsitt. Levererar 2 000 watt värme och är kompatibel med Google Home.

Pris: Från 1 190 kronor via Prisjakt


Full rulle

Smarta element

Den här pjäsen från Kesser är ett mer avlångt element med måtten 92 x 46 centimeter och en effekt om
2 000 watt. Kan styras via elementets touchpanel, mobilen eller den medföljande fjärrkontrollen. Levereras på hjul, men kan även monteras på väggen.

Pris: Kostar 1 296 kronor hos Amazon


Tänker själv

Element

Dags för ett klassiskt element, i alla fall till utseendet. Yali Digital är ett oljefyllt element som monteras på väggen. Elementet Yali Digital kopplas upp mot ditt trådlösa nätverk tillsammans med pekskärmen Touch E3 som sälj separat.

Pris: Från 2 524 kronor via Prisjakt


Tungviktare

Element

Ufesa RD2500D WIFI är ett oljefyllt element med traditionellt utseende, om än svart, med vikt på hela 11,5 kg och en effekt på 2 500 watt. Styrs med panelen eller deras egen Ufesa-app. Elementet är rullbart på hjul för att lätt placeras där situationen är mest akut, men att hjulen inte är låsbara är inte optimalt i gamla, lutande fritidshus, och flera kunder varslar om klickande ljud.

Pris: Kostar 1 522 kronor hos Amazon