Meridians långa erfarenhet inom hifi-segmentet tillsammans med LG:s position som innovativ tillverkare av hemelektronik öppnar upp för massor av spännande möjligheter. Nu har de båda företagen inlett ett spännande samarbete för att lyfta just ljudbiten i LG:s nya produktlinje till en ännu högre nivå.

LG Meridian
Den nya smarta WK7-högtalaren är inte bara snygg, den låter också riktigt bra och vann EISA-utmärkelsen Bästa produkt inom AI-högtalare.

Legendar bland ljudälskare

Brittiska Meridian har tillverkat högkvalitativa hifi-system sedan starten 1977, och de har alltid arbetat forskningsdrivet med att ta fram komponenter och system som tänjer på gränserna när det gäller upplevelsen av ljud. Företaget har regelbundit vunnit priser för sina system och har gjort sig kända för ljudlösningar för bilmärken som Ferrari, McLaren, Land Rover och Jaguar. Meridian har även utvecklat det förlustfria formatet MLP som bland annat används i Blu-ray Disc, DVD-Audio och Dolby TrueHD. Ett annat ljudformat man tagit fram är MQA som används av streamingtjänsten Tidal. Även företagets handgjorda DAC-kretsar har fått stor uppmärksamhet, och all utveckling och tillverkning sker i Storbritannien.

LG Meridian
Samarbetet med Meridian innebär fullt fokus på premiumljud i LG:s nya produkter.

Den viktiga DAC:en

En viktig del i varje ljudanläggning är DAC-kretsen, den del som omvandlar ettor och nollor till ljudsignaler, och här har Meridian varit väldigt involverade i valet av kretsar till LG:s nya ljudprodukter. En annan viktig aspekt för att få fram så naturlig ljudbild som möjligt är själva produktdesignen. Exempelvis vilken typ av absorberande material som används i tillverkningen och hur man minimerar oönskat ljudläckage. Tillsammans lade ingenjörer från LG och Meridian ner över 40 000 arbetstimmar åt att fullständigt bygga om LG:s högtalarkammardesign för att uppnå den önskade ljudkvaliteten. Meridians ingenjörer, som är vana att arbeta utan hänsyn till kostnad, bidrog med sin erfarenhet av material och komponenter och LG bidrog med sin långa erfarenhet av tillverkning och design av produkter till en bredare marknad.

Prisbelönt samarbete

Resultatet är ett antal nya produkter som verkligen möjliggör högsta möjliga ljudupplevelse, och samarbetet har redan resulterat i två EISA-priser i år för modellerna WK7 och SK10 som fick utmärkelsen Bästa produkt i sina respektive kategorier.

Den nya PK-serien och ThinQ-högtalarna har dessutom imponerande specifikationer överlag. Här finns exempelvis stöd för aptX HD vilket gör att du kan streama ljud över bluetooth i högsta möjliga kvalitet.

Nya WK7-högtalaren är en av de mest spännande produkterna som tagits fram i samarbete med Meridian och här får du förutom riktigt bra ljudkvalitet även inbyggd Chromecast samt stöd för Google Assistant. Andra intressanta nyheter är Sound Bar SK10 och den portabla högtalaren i PK-serien.

LG Meridian
Den nya PK7-högtalaren bjuder på riktigt bra ljud i kompakt och robust format.

LG PK7 är en bluetooth-högtalare som du enkelt tar med dig då den klarar upp till 22 timmars spelning på en laddning. Under höljet döljer sig avancerad teknik framtagen i samarbete med Meridian och här finns gott om kraft – hela 40 watt med dubbla tweeters.

Läs mer