I takt med den tekniska utvecklingen blir det allt lättare att ha en vacker och välskött trädgård, även om du inte uppskattar den arbetsintensiva delen av trädgårdsarbete. Visst kan det vara avslappnande att vattna och klippa gräsmattan, men det kan lätt bli ett måste som hänger över en hela sommarsäsongen.

Om du vill slippa åka till sommarstugan bara för att ta klippa gräset, eller slippa övertala grannen att ta hand om villaträdgården när du åker bort, ska du satsa på ett automatiserat system.

Trädgårdsarbeta från mobilen

Gardenas system består av ett antal olika komponenter som tillsammans tar hand om trädgården, och du kan bygga ut det i takt med att dina behov förändras. Du kopplar bara upp det mot ditt hemnätverk och sedan kan dina smarta produkter kommunicera med varandra – och gratisappen Gardena Smart App. I appen har du full överblick över systemet, och här kan du också direkt styra saker som gräsklippning och bevattning.

Gardena
Nu kan du arbeta i trädgården, på stan.

Sileno tar hand om gräset

Den robusta robotgräsklipparen Smart Sileno finns i ett par olika utföranden och ger dig automatisk gräsklippning i trädgårdar upp till 1 600 m2. Den lämnar inga ränder efter sig och är utvecklad för att klara både komplicerade trädgårdar och smala passager.

Här hittar du butiker som säljer Gardena Smart System

Modellen är tystgående och hittar automatiskt tillbaka till laddstationen när den behöver laddas. En inbyggd sensor ser till att den inte klipper i onödan. I appen ställer du in när gräset ska klippas, och du kan även anpassa klipptiderna efter bevattningen med Smart Water Control. Du kan såklart själv sätta igång eller stoppa en klippning från appen.

Gardena
Du ställer in när gräset ska klippas i appen.

Bevattning som sparar vatten

Smart Water Control tar hand om bevattningen av gräsmattan och trädgårdsväxter, och du kan enkelt sätta ett schema via appen. En annan produkt i systemet, Smart Sensor, gör att du bara vattnar när det verkligen behövs. Placera ut sensorerna i trädgården så känner de av jordfuktighetsnivåerna, så att du inte vattnar i onödan. På så vis sparar du också på vatten. Sensorerna mäter även lufttemperatur och ljusintensitet och skickar infon till appen så du får en bra bild över förhållandena i trädgården, även när du inte är hemma.

Gardena
Gardenas system består av en rad olika produkter, och det är även kompatibelt med produkter från andra tillverkare.

Håll ett öga via mobilen

Smart System innehåller även Gardenas tryckpump Smart Pressure Pump, Smart Irrigation Control, Smart Battery och den appstyrda strömadaptern Smart Power. Systemet utvecklas hela tiden, och nu kan du även använda vissa produkter från andra tillverkare, till exempel utomhuskameran Netatmo Presence, så att du kan se vad som händer i trädgården direkt i din mobil.

Läs mer