Att kunna kontrollera värmen på distans är en mycket smidig funktion, speciellt om du har ett landställe som du vill hålla koll på. Vi installerade Mills nya 600-watts-element med inbyggd wifi i ett sovrum på nio kvadratmeter i en sommarstuga. Huset är nybyggt och året-runt-isolerat, men av enklare snitt. Rummet har ett normalt treglasfönster och elementet är placerat rakt nedanför detta. Installationen var mycket enkel med en ram som fästes på väggen som sedan elementet hängdes upp på.

Mill AV600wifi test

En knapptryckning och den nedladdade appen kopplade upp sig mot elementet på ett ögonblick. Installationen av appen och dess funktioner är också enkel och intuitiv. Appen har en hel rad med olika inställningar, så som nattemperatur, program för semester och vanlig dagstemperatur. Om du har fler uppkopplade element från Mill så ställs dessa in i samma app under samma användare. Elementets enkelhelhet lämnar tyvärr en del att önska.


Ojämt och klen värme

Termostaten är placerad direkt på elementet vilket gör att temperaturen i rummet blir ojämn, det är visserligen inget unikt för detta element utan ett problem vi ser i de flesta radiatorerna med direktel. Det testade elementet Millheat AV900WIFI ska klara ett rum mellan 11-15 kvadratmeter, men det gör det inte. Vid nollgradig utomhustemperatur så lyckas elementet hålla 13 grader när det är inställt på 16 grader, och då var rummet som sagt bara nio kvadratmeter stort.


Omdöme

Som komplement till en luftvärmepump eller liknande så är elementet riktigt bra och
möjligheten att kontrollera temperaturen på distans är fantastisk. Som enda värmekälla så
är det tyvärr inte tillräckligt.

plus

Lättanvänt
Smidigt koncept

minus

Värmer inte mycket
Termostaten på elementet

Fakta Mill AV600Wifi

Tillverkare: Mill
Information från: Elgiganten
Effekt: 600W
Kapacitet: 11-15 kvadratmeter (enl tillverkaren)
Material element: Aluminium
IP-klass: IPX4
Storlek: 665 x 78 x 400 mm
Pris: 1 169 kronor hos Prisjakt.

betyg 6 av 10

Mill AV600 WiFi 230V 600W (400x665) Pris vid test: 1299 kr.

Bästa pris just nu: 1169 kr