Har du en garderob fylld med kostymer, skjortor, klänningar eller andra plagg som kräver kemtvätt kan LG Styler vara produkten du väntat på. Med hjälp av ånga och rörelser fräschar nämligen systemet upp kostymer och liknande plagg och tar även ta bort dålig lukt. I kombination med vibrationer slätar Styler även ut skrynklor som innebär att du därmed slipper tidskrävande strykning. Du kan även torka ömtåliga plagg som exempelvis ulltröjor.

LG Styler

Till att börja med är Styler en rejäl pjäs i storleken som ett lite smalare kylskåp eller garderob. Och precis som de flesta andra vitvaror levereras den i en massa skyddsmaterial. Så räkna med en bra stund innan den står på plats. Väl på plats är det bara att plugga in kontakten i vägguttaget och systemet är i stort sett klart att börja fräscha upp dina kläder.

Till Styler medföljer två galgar (även om det finns plats för tre stycken) samt en flyttbar hylla där du placerar kläder som inte ska hängas upp. På insidan över dörren finns en byxpress som återupplivar dina pressveck och i den bakre, nedre delen finns en behållare för ett så kallat aromakit där du placerar doftservetter. Dessa säljs separat och byts ut med jämna mellanrum.

Enkelt handhavande

På dörrens utsida hittar vi kontrollpanelen med touchfunktion, och som lyser upp när du aktiverar Styler. Här väljer du sedan vilket program som ska användas till de kläder du har placerat inne i skåpet (tre olika uppfräschningsprogram, tre skonsamma torkningsprogram eller två olika saneringsprogram). Det finns även ytterligare två program som är valfria beroende på vad du önskar och dessa laddas ner via en app och förs över genom att du håller din smartphone mot skåpet. Exempel på program är ”Borttagning av statisk elektricitet”, ”Sjalar & Slipsar” och ”Redo att gå” (där kläderna snabbt värms upp). Totalt finns tio olika nedladdningsbara extra program att ladda ner till de två lediga platserna. Vill du byta måste du således ta bort ett program.

LG Styler
De två vattenbehållarna, en för påfyllning, och en för restprodukter.

Och resultatet? Vi kör flera uppsättningar skjortor, byxor och kavajer som i ärlighetens namn borde lämnats in på kemtvätt för länge sedan och resultatet är blandat. Kavajerna gör den ett riktigt bra jobb med och doftfunktionen gör att de känns riktigt fräscha efter en omgång. När det gäller skjortor blir är resultatet inte lika bra. Jämför vi med en traditionell strykning är det en bit kvar. Vi testar även med en redan struken skjorta och den blir till och med skrynkligare efter behandlingen, men med helt ostrukna skjortor blir resultatet en klar förbättring och något du lätt kan använda direkt. Funktionen för byxpress gillar vi skarpt, det resulterar i riktigt fina slag. Huruvida bakterier, kvalster och andra allergener försvinner är av naturliga skäl svårare att avgöra.

Sammanfattning.

Styler är en snygg och spännande produkt som fräschar upp kläder du vanligtvis lämnar bort för rengöring. Här får du ett liknande resultat utan kemikalier så länge plaggen inte är riktigt smutsiga. Men målgruppen är smal. Dels tar den en del plats men framför allt är det en kostsam historia. En Styler går lös på knappt 25 000 kronor och det tar ett bra tag innan du räknat hem den kostnaden. Men å andra sidan behöver du inte bege dig ut på stan och leta upp en kemtvätt. 

Fakta LG Styler

Testad: December 2017
Vad: Klädvårdssystem med ångfunktion
Värmepumpsystem (Inverterare): Ja
Kapacitet: 5,2kg
Textilvårdsprogram: Bomull, Linne, Ull, Siden, Konstsiden / Polyester, Nylon, Denim / Gabardin, Sammet (Silke) / Plysch, Siden
Vattentillförsel: Flyttbara behållare
Timerfunktion: Ja
Ljudnivå: 40dB
Tillhörande App: Ja, för nedladdning av extraprogram
Energiförbrukning: 1700~1850W
Mått: (WxDxH) 445 x 585 x 1850 mm
Vikt: 83 kilo
Pris: 25 799 kronor hos Whiteaway.

plus

Rengör och fräschar upp även ömtåliga kläder
Ska eliminera allergener 
Snygg design

minus

Dyr
Tveksam ”strykfunktion”

betyg 6 av 10