Arlo sätter till mångt och mycket ribban för hur ett bra uppkopplat övervakningssystem ska vara. Ett enkelt handhavande i form av en användarvänligt app, ett kostnadsfritt baspaket för inspelningar, trådlös kommunikation, samt väderbeständighet så att enheterna kan monteras även utomhus. Neatgear erbjuder även en hel del andra specialanpassade modeller för olika ändamål, såsom Arlo Baby och Arlo Go liksom trådbundna Arlo Q.

Arlo Pro 2 övervakningskamera

Har du redan ett Arlo Pro system och vill uppgradera eller komplettera med den nya kameran behöver du inte skaffa en ny basstation, den är bakåtkompatibel och precis som tidigare kan du till det kostnadsfria basic-paketet ansluta upp till fem enheter.

Läs även: Jämförande test av bästa övervakningskamerorna just nu

Är du en ny användare är annars installationen hur enkel som helst. Anslut basstationen till din router, ladda ner Arlo-appen och sedan är det bara följa steg-för-steg-instruktionerna i denna. Du registrerar även ett användarkonto och det går även att bjuda in fler användare, exempelvis familjemedlemmar, som även de kan få tillgång till kamerasystemet.

Nya Arlo Pro 2 har förbättrat en del jämfört med föregångare, bland annat videoupplösningen som nu är på 1080p jämfört med Arlo Pro med 720p. I ärlighetens namn är skillnaden försumbar, vilket illustreras på bilderna nedan. En viss kvalitetsskillnad märks när vi zoomar in i bilden, men detta är knappast en anledning skulle till att byta ut redan befintliga kameror i ditt system.

Arlo Pro 2 övervakningskamera
Överst: Arlo Pro, underst: Arlo Pro 2

Varje enhet kan konfigureras individuellt i form av video- eller ljudinställningar. Lägre upplösning ger bättre batteritid och vice versa. Under ljudinställningar kan du aktivera eller avaktivera den inbyggda högtalaren eller mikrofonen. Inspelning kan således aktiveras både av rörelse eller ljudupptagning. Vad kameran skall registrera ställer du in under respektive kameras inställning, även om sirenen skall aktiveras vid dessa tillfällen eller inte. 

Arlo Pro 2

Nytt är även att kameran kan spela in allt under dygnets alla timmar och lagra detta i Netgears molntjänst. Denna funktion ingår emellertid inte i basic-paketet, utan då krävs en tilläggstjänst, CVR (Continuous Video recording), som kostar 790kr/år för 14 dagars oavbruten inspelning eller 1 490kr/år för 30 dagar. I övrigt är det som tidgare i basic-paketet att filerna lagras i 7 dagar, skillnaden är att inspelningen nu fortsätter till dess att utrymmet på 1 GB fylls istället för som med Arlo Pro, där det är 10 sekunders-klipp som sparas. En klar förbättring.

Med Arlo Pro 2 kan du även markera vilken del av bilden som ska aktivera inspelningen och skicka push-notiser, vilket inte var möjligt tidigare. Du kan alltså välja att exkludera områden i bilden, exempelvis en vajande flagga, som annars skulle trigga igång systemet kontinuerligt. En funktion vi verkligen saknat i de tidigare modellerna. Är kameran dessutom ansluten till elnätet erbjuds även en buffring på tre sekunders förinspelning till inspelningarna, vilket är riktigt bra och som förbättrar möjligheten att få med exakt vad det är som aktiverar kameran.

Arlo Pro 2
Tre generationer: Arlo, Arlo Pro samt Arlo Pro 2.

Överlag är Arlo Pro 2 bättre är föregångaren förutom på en punkt och det är batteridriftstiden som reducerats till tre månader jämfört med tidigare sex månader innan det behöver laddas upp igen.

OmdömeM3 rekommenderar

Med en rad förbättringar befäster Netgear sin topposition när det gäller kameraövervakning i hemmet. Arlo Pro 2 är en aning dyrare än föregångaren men detta vägs upp av nya funktioner och bättre prestanda (förutom battertiden då…)

plus

Hög videoupplösning
Enkelt handhavande
Trådlöst och väderbeständigt
Kompatibel med Amazon Alexa, Google Home, SmartThings, Wink, IFTTT, etc.

minus

Kostar en del
Sämre batteridriftstid än tidigare modell
Kontinuerlig videoinspelning kostar extra

Fakta Arlo Pro 2

Vad: Trådlöst kameraövervakningssystem
Testad: Januari 2018
Tillverkare: Netgear
Pris: 2 890 kronor (enbart kamera), 6 390 kronor (basstation + två kameror) hos Kjell och Company
Anslutning: Wifi
Nätverksgränssnitt: IEEE 802.11n
Trådlöst frekvensband: 2.4 GHz
Videoupplösning: Max 1 080p
Batteri: Uppladdningsbart, upp till tre månader per laddning
Övrigt: 2-vägsljud, Inbyggd mikrofon, Inbyggd högtalare, IP65-klassad, Night vision.
Mått: 7.93 cm x 4.86 cm x 7.05 cm
Vikt: 136 gram

betyg 8 av 10