Spegeln i fråga heter Vklass Mirror och är i grunden en större datorskärm som täckts med en typ av spegelglas som används i förhörsrum. Skärmen drivs i sin tur av en Raspberry Pi med open source-mjukvaran Magic Mirror. Vi har själva byggt en liknande pryl en gång i tiden, som du kan läsa mer om här.

Vklass
Magnus Bergmark ska testa spegeln i sitt hem tillsammans med sin familj.

Nu ska familjen Bergmark, boendes på Lidingö, Stockholm, se hur spegeln kan förenkla vardagslivet. På spegeln kommer information från lärplattformen Vklass. Familjen ska därmed kunna ta del information om barnen scheman, läxor, prov, skoldagens längd och matsedel.

Läs också: Här är smarta spegeln håller koll på hur du mår

– Jag som själv jobbar med design och teknik vet hur svårt det är att skapa digitala lösningar som faktiskt fungerar och gör det enklare i vardagen. Det skall bli väldigt spännande att se hur Vklass Mirror kan förenkla och spara tid för oss som familj, säger Magnus Bergmark i ett pressmeddelande.

Vklass
Familjen Bergmark; Föräldrarna Anna och Magnus med barnen Sixten, Olle och Vilgot.

Försöket fortsätter fram till 14 december, med möjlighet för fler familjer att anmäla intresse för testet. Spegeln kommer inte säljas till allmänheten, men Vklass planerar att göra mjukvaran tillgänglig för den som är nyfiken på egen, liknande lösning. Mer information finns på Vklass hemsida.