Apparna – våra fem favoriter

Ambee
Det finns en uppsjö av appar till Philips Hue som låter dig välja mellan olika mönster, och hyfsat nylanserade Ambee är en av våra favoriter. Här är ledordet dynamiskt ljus, vilket innebär mönster som subtilt skiftar färg och ton. Varje mönster är framtaget och inspirerat av dikter, låtar och verkliga miljöer. Det finns en mängd olika mönster att ladda ner (för en viss summa pengar) och sex olika kategorier att välja mellan.

Ladda ner till IOS här

Hue TV
Det här är en hyfsat enkel idé. Genom att du fotar tv-skärmen med din mobilkamera väljer Hue TV ut den mest dominerande färgen, och slår därefter på dina Hue-lampor i likadan ton. Det kanske inte låter så häftigt, men om du bara fixar ett ställ eller liknande så att din telefon hela tiden kan hålla koll på tv-skärmen är det möjligt att få lamporna att byta färg dynamiskt beroende på vad som visas på tv-skärmen.

Ladda ner till IOS här

Lightbow
Lightbow är en annan app där du kan använda en rad olika scener. Här kan du skapa egna, och hyfsat avancerade scener – både dynamiska och statiska. Det går också att ställa in avancerade rutiner för när lamporna ska slås på och av, och när de ska skifta färg.

Ladda ner till IOS här

Hue Disco
Det finns en rad olika appar som låter dig ställa in att lamporna blinkar i takt med musiken. Appen behöver ha tillgång till din mikrofon för att på så sätt kunna byta ljus baserat på vad den hör.

Ladda ner till Android här
Ladda ner till IOS här

IFTTT
Om du inte vill investera i en centralhubb som exempelvis Athom Homie är appen IFTTT ett bra alternativ för att skapa häftiga scenarier. Enkelt förklarat ställer du in att lamporna ska utföra något när något specifikt händer. Här finns oändliga möjligheter att skräddarsy upplevelsen, bland annat kan du få lamporna att blinka när chefen mejlar eller ändra färg när ditt favoritlag spelar. IFTTT är gratis att ladda ner, och heller inte särskilt avancerad. Vill du ta det ett steg längre behöver du införskaffa en centralhubb.

Ladda ner till Android här
Ladda ner till IOS här

I denna artikel går vi igenom hur IFTTT fungerar, och hur du kommer igång.