Styr Philips Hue med rösten – och ställ in för Homekit

Förutom att kunna styra din belysning med appen går det också att kontrollera systemet med hjälp av röststyrning – åtminstone om du har rätt utrustning. Philips Hue är kompatibelt med de flesta stora assister, däribland Google Home, Amazon Echo och Apple Homepod.

Philips Hue Apple TV
En Apple TV fungerar som en hubb som kontrollerar din Philips Hue-belysning när du inte är hemma.

För Apple är det Homekit som gäller, och det fungerar väldigt smidigt tillsammans med Philips Hue. Du kan använda en Iphone, Ipad eller Apple TV för detta, men om du vill kunna fjärrstyra Hue-lamporna med Siri behöver du en Apple TV från fjärde generationen eller senare (Apple TV 4k fungerar givetvis också), eller en Ipad. Både Apple TV och Ipad fungerar nämligen som en slags hubb, med vilka du kan kontrollera dina smarta prylar med.

Philips Hue

När du startar Hem-appen och ska installera Hue för första gången kommer enheten att be dig scanna av koden på Hue-bryggan med kameran, alternativt ange koden manuellt. När det väl är gjort dyker alla dina lampor och enheter upp under Hem i Hem-appen. Det här fungerar även för Iphone när du är uppkopplad via ditt nätverk.

I den här artikeln har vi samlat allt du behöver veta för att kontrollera ditt smarta hem med Homekit.

Så får du Philips Hue att lira med Google Home

Tidigare i höst fick äntligen Googles smarta assistent stöd för svenskt språk, och därmed kan du be Google Home att tända och släcka dina lampor på svenska.

För att fixa detta behöver du ge Google Home tillåtelse till Hue-systemet. Öppna Home-appen och klicka på Lägg till, och sedan på Konfiguera enheten. Därefter klickar du på Har du redan konfigurerade enheter? och letar upp Philips Hue i den långa listan över produkter. Logga sedan in på ditt Philips-konto och välj att du litar på enheten.

Hue

Nu finns lamporna i din Home-app, och är redo att röststyras. Du kan exempelvis säga Ok, Google! Tänd alla lampor, Ok, Google! Gör alla lampor lila eller Ok, Google! Dimma lamporna i köket med 50 procent. Precis som i Hue-appen går det att gruppera lamporna efter rum.