Googles senaste Home-högtalare i mindre format har – eller hade – en funktion där användaren kunde nudda på toppen för att aktivera lyssningen (istället för att säga ”Ok, Google”). Men sensorn ska av okänd anledning ha varit felaktig – vilket ledde till att ett antal Home Mini lyssnade hela tiden, istället för bara när den var tillsagd att lyssna efter kommandon. Det upptäckte Android Police.

Uppdatering:

Nu berättar Google på sin blogg att företaget helt tar bort funktionen från högtalaren istället för att försöka få den att fungera som tänkt. Google skriver att ”vi tar våra användares integritet på största allvar” och att ”vi tog detta beslut för att undvika förvirring och för att du ska känna dig helt lugn med att kunna använda din Mini.”

Missa inte: Röststyrning tar över våra hem – är det framtiden eller ett säkerhetshot?

Google Home Mini
Foto: IDG News

Problemet ska enligt Google bara ha drabbat ett fåtal exemplar av högtalaren. Uppdateringen ska rullas ut den 15 oktober, från och med dess är det bara möjligt att aktivera högtalaren genom att säga ”Ok Google” eller ”Hey Google”.

Home Mini säljs inte officiellt i Sverige och når den amerikanska handeln först den 19:e oktober, men ett antal exemplar finns redan ute hos bland annat journalister.

Läs också: Google släpper Max- och Mini-variant av Google Home