LG har tagit ett helhetsgrepp om det smarta hemmet med Smart ThinQ, ett koncept där du kan styra och kontrollera massor av produkter från din smartphone, oavsett var du befinner dig. Listan över produkter med stöd för Smart ThinQ växer hela tiden, och eftersom LG tillverkar det mesta i vitvaruväg behöver du inte bekymra dig över att konceptet ska vara begränsat till enstaka funktioner eller rum.

LG Smart ThinQ

LG:s smarta tvättmaskiner är uppkopplade med wifi och du kan givetvis hålla koll på tvättprogram och starttider. När det är dags att rengöra maskinen får du upp en notis och kan enkelt starta processen från din app. Otroligt smidigt! När du väl börjat ta kontroll över dina vitvaror i tvättstugan finns det ingen väg tillbaka.

Full koll från mobilen

Ett annat användningsområde är luftvärmepumpar, som sommartid även kan användas som AC. Att kunna kontrollera temperaturen i hemmet från din smartphone är både bekvämt och kan spara på elförbrukningen.

LG Smart ThinQ

Har du behov av ett uppkopplat kylskåp? Vore det inte praktiskt att kunna hålla koll på vad du har i kylen på distans? Här händer det mycket just nu och LG är i absolut framkant med sina produkter och med helthetskonceptet Smart ThinQ.

Fyra fokusområden

LG fokuserar främst på fyra områden när det gäller utvecklingen av smarta prylar i hemmet. Allt ska kunna gå att koppla samman via wifi och produkterna ska kunna lära sig av användarens vanor. Därutöver är röststyrning i fokus, liksom underhållsbiten. Att kunna uppdatera mjukvaran enkelt och utföra självdiagnostik kan spara både tid och pengar för dig som slutanvändare.

LG Smart ThinQ

Du ska samtidigt inte behöva vara låst till att bara köpa produkter från LG eller ett fåtal utvalda tillverkare, utan kunna välja fritt utifrån dina behov. Med starka partners som Google och Amazon är LG:s mål att kunna erbjuda smarta lösningar till en bred publik – lösningar som ska förenkla och förbättra vardagen för dig som konsument.

Läs mer