Withings har genom åren försett oss med en rad testprodukter inom området hälsa, med allt från puls- och blodtrycksmätare, febertermometrar till smarta vågar. Överlag har kvalitetskänslan varit hög vilket gett varumärket ett visst renommé i branschen.

Nokia har nu tagit tag i stafettpinnen. Produkterna är desamma, några egentliga nyheter har inte presenterats sedan övertagandet. Vi får anta att det finns lite nya produkter i pipen, möjligtvis får vi se vad utvecklingsavdelningen sysslat med den senaste tiden på stundande CES-mässan som går av stapeln i början av nästa år. En av Nokias senaste släppta produkter är i vilket fall som helst den smarta vågen Body som vi testar i väntan på produkter utvecklade under Nokiaflagg.

Nokia Body

Nokia Body är för det första riktigt snygg och kommer i antingen svart eller vitt utförande. Appen Health Mate är densamma som när Withings höll i rodret, så har du några av de tidigare produkter behöver du inte byta plattform utan det är bara att lägga till de nya Nokiaprodukterna. Efter att vi angett lösenordet i appen till vårt trådlösa närverk är produkten indoktrinerad som en ny familjemedlem.

Läs även: Nokia 3310: Så bra är den nostalgiska dumtelefonen

Vågen har koll på upp till åtta användare, nog för de flesta hushåll alltså och det finns även ett baby-läge, samt ett graviditetsläge som ska hålla koll på din viktutveckling under graviditeten. Det finns fyra viktsensorer för att vägningen ska bli så exakt som möjligt. I displayen ser du dina senaste åtta vägningar i diagramform, vilket kan vara en både uppmuntrande och förskräcklig upplevelse.

Nokia Body

All data synkas direkt och trådlöst med din smartphone, och i appen ser du sedan resultaten tillsammans med eventuella övriga produkters mätningar, såsom blodtryck. Är du riktigt seriös går det även att sätta personliga mål gällande vikt, föra träningsdagbok och anteckna kaloriintag. Vågen håller dock bara koll på din vikt samt räknar ut ditt bmi. Vill du ha mer huvudbry och även få andelen fett, muskler, vatten samt benmassa i kroppen har Nokia även mer avancerade vågar – som kostar några hundra lappar till.

Sammanfattning

Nokia Body är en trevlig instegsmodell till världen av smarta vågar. Uppkopplingen ger snabb synkning till din smartphone och appen som är genomarbetad och användarvänlig. Men den har inga nyheter och inget vi inte sett förut under Withings-tiden.


Fakta Nokia Body

Pris: 599 kronor på Coolstuff.
Vad: Uppkopplad våg som väger och visar BMI
Omfång: 5 – 180 kilogram, precision: 100 gram
Viktenheter: kilogram, pounds, stones
Mått: 32,7 x 32,7 x 2,3 cm
Kompatibel med: iOS 8 och senare, Android 5.0 och senare
Övrigt: baby-läge, graviditets-läge, visar väderleksrapport när du väger dig.

plus

Snygg design
Grymt bra app
Prisvärd

minus

Snålt med (nya) funktioner
Vågens display känns förlegad

betyg 5 av 10

Nokia Body Pris vid test: 490 kr.

Bästa pris just nu: 499 kr