Genom att koppla ihop mobiltelefonen med bilen kan du utnyttja en hel del smarta funktioner som underlättar din vardag. Exempelvis genom att synka kalendern med appen och få en påminnelse när det är dags att åka till det där mötet. Eller vilken väg som är snabbast när trafiken tätnar. Att i realtid få uppdateringar om trafikläget är en av många uppskattade tjänster som faktiskt minimerar förarens restid.

BMW
Molntjänsten Open Mobility Cloud ser till att du som förare alltid är uppkopplad mot din bil vilket bland annat möjliggör fjärrstyrning av en hel del smarta finesser. BMW ConnectedDrive låser eller öppnar upp bilen, slår på värmen eller ventilationen utan att du behöver vara i närheten av din BMW. Att hitta din bil på en stor parkeringsplats blir också enklare, genom att aktivera signalhornet eller ljustutan i appen visar bilen var den står samtidigt som den syns på en karta. Smart!
 

Planera resan och synka kalendern

Med BMW ConnectedDrive kan du ta steget fullt ut och verkligen använda din bil som en del av ditt kontor. Här satsar BMW stort och erbjuder flera smarta funktioner som gör jobbet lite enklare men som framför allt sparar tid. Du kan till exempel använda Google till onlinesökning och få tillgång till praktiska Office-funktioner, utan att du behöver ta upp din smartphone. Via menyn ConnectedDrive i bilen kan du också hitta funktioner som hjälper dig att planera resan. Genom att synka kalendern med appen talar bilen om när det är dags att åka för att du ska hinna fram i tid.

BMW

– Tidsbesparingen är förmodligen den vanligaste anledningen till att våra kunder skaffar BMW ConnectedDrive och kopplar ihop sig med sin bil. Trafiken i våra storstäder påverkar vardagen mer än någonsin och kan man slippa en kö blir inte resten av dagen stressig, säger Lisa Kobel som är produktchef för Connected Drive & Digital Services på BMW Sverige.

Koll på laddningen på distans

Det är också väldigt smidigt att kunna hålla koll på bilens laddstatus i en app i din mobil, oavsett om bilen står hemma eller på jobbet.

– Att kunna få aktuell information om bilens laddstatus är guld värt, menar Lisa Kobel. Man slipper undra och ser direkt i appen när bilen har laddat klart. Den talar också om hur långt bilen kan köras på ren el. Sedan finns det naturligtvis självklara funktioner som talar om när det är dags för service, men också information som kanske är lite oväntad. Hur många bilar talar om för sin ägare hur effektiv hans eller hennes körstil är?

BMW

BMW storsatsar på smarta uppkopplade tjänster och funktioner som kan underlätta din vardag. Det handlar om säkerhet och effektivitet, men också om att bilägandet ska vara roligt. Dagens teknik öppnar upp för fantastiska möjligheter när det gäller allt från underhållningssystemet för passagerarna i bilen till möjligheten att spara tid och jobba effektivare. Att vara uppkopplad blir helt enkelt ett sätt att också vara avkopplad, när du sitter i din BMW.

BMW