Att montera mobilen på någon sorts hållare för mobilen på styret känns ibland lite väl riskfyllt, och att hålla mobilen i handen medan vi cyklar är ungefär lika dumt som att fippla på mobilen vid ratten.

Smart Halo kan vara ett alternativ till det. Det är en rund liten enhet som monteras på cykelns styre och kopplas till mobilen. Skärmen är rund men visar bara färger i olika mönster som vi får försöka tyda. Skärmen blinkar blått om vi har en missad notis – telefonsamtal och sms är ju lätta att missa på cykeln.

Missa inte: Så bygger du en egen elcykel – på under två timmar

Smart Halo
Foto: Smart HaloKompassfunktionen visar om vi är på väg i rätt riktning.

Smart Halo kan dessutom sammankopplas med en tillhörande navigeringsapp och med pilar visa åt vilket håll vi ska svänga. Vill vi inte ha så mycket hjälp på traven kan skärmen också fungera som en kompass och enbart visa om vi är på väg åt rätt håll. När vi inte använder cykeln fungerar Smart Halo som ett larm, och cyklar vi efter mörkrets inbrott kan den också agera cykellampa.

Smart Halo var från början ett Kickstarter-projekt som lyckades – 10 000 enheter ska ha skeppats enligt Wareable, och nu finns ”cykelskärmen” att köpa för alla som missade kampanjen. Priset ligger på 149 amerikanska dollar, motsvarande cirka 1 500 kronor inklusive svenska skatter, exklusive frakt till Sverige. Smart Halo ska kunna beställas från hela världen, mer information finns på företagets hemsida.