Fitbit är på lanseringshumör. Förutom de trådlösa lurarna Flyer och smartklockan Iconic presenterade företaget även en smart våg under måndagen. Vågen heter så mycket som Aria 2, och är en wifi-uppkopplad smart liten sak som inte bara visar hur mycket användaren väger, utan också hjälper hen att gå ned i vikt

Läs också: Fitbit släpper träningshörlurarna Fitbit Flyer

Fitbit
Foto: FitbitFitbit Aria 2.

Aria 2 mäter förutom vikt även kroppsfett i procent, bmi och muskelmassa. All information samlas i en app där framsteg (och bakslag, antar vi) noteras. Fitbit själva menar att de flesta som använder vågen går ned i vikt, med hjälp av denna information.

– Genom att kombinera användning av app, aktivitetsarmband och våg lyckas våra användare allra bäst om man vill gå ner i vikt. 70 procent av alla Aria-användare går ner i vikt under de första sex månaderna, säger Jon Oakes, produktchef på Fitbit i ett pressmeddelande.

Aria 2 är som namnet antyder en uppdatering av Fitbit Aria, och till nuvarande generation ska vågen ha blivit mer noggrann och med ett enklare gränssnitt.

Vågen finns tillgänglig i Sverige från och med oktober och kostar 1 299 kronor. Om du inte kan vänta till dess kan du köpa föregångaren här på CDON.