Sonos har tidigare meddelat att företaget någon gång under 2017 kommer att bygga in stöd för Amazons smarta assistent Alexa i sin serie av multrum-högtalare. Exakt när det ska ske har hittills varit oklart, men nu tyder en uppdatering i företagets egna integritetspolicy på att det kan ske väldigt snart. Det skriver Cnet.

I den nya versionen av integritetspolicyn finns nämligen en helt ny sektion med rubriken, fritt översatt till svenska: ”Vad Sonos hör, spelar in och sparar.” Där står bland annat att Sonos inte sparar några inspelningar av röstdata, ”vilket gäller även röstassistenter (exempelvis Amazon) som du har aktiverat på ditt Sonossystem”.

Missa inte: Stor köpguide till Sonos – fixa ljud i hela hemmet

I policyn står även att ”du kommer märka att vi har adderat en sektion om vad det betyder att vi aktivera en röstassistent på ditt Sonos-system när det blir tillgängligt i ditt land. Det är ingen hemlighet att vi har jobbat på det här ett tag, och vi vill försäkra oss om att du är väl förberedd inför denna nyhet.”

Cnet skriver också att Sonos vd Patrick Spence tidigare har meddelat att man kommer öppna upp sina högtalare för ”alla stora röstassistenter där ute,” och först ut verkar Alexa bli med Google Assistant som en tänkbar tvåa.

Högtalartillverkaren har fått hård konkurrens av ”smartare” konkurrenter som Amazon Echo och Google Home, som på senare tid också fått eller kommer få möjlighet att koppla ihop flera enheter för att använda högtalarna som ett multirum-system.