Funktionen visades upp första gången redan på Google I/O i våras, och nu letar den sig ut till Google Home-användare. Google berättar på sin Google Home-blogg att användare av företagets smarta högtalare nu enkelt ska kunna ringa samtal helt gratis till kontakter i telefonboken eller till företag, oavsett om det är hem- eller mobiltelefon.

Ett ”Hey Google, call dad” ringer snabbt upp pappa, och Google poängterar på sin blogg att det blir ”rätt pappa istället för vilken pappa som helst” eftersom Google Home numera känner igen rösten på dess olika användare.

Google I/O
Här, på Google I/O presenterades nyheten under våren.

Google I/O: Internationell lansering och mer intelligens – här är alla nyheterna i Google Home

Det fina är att samtalen sker helt över wifi, det behövs inga extra simkort eller utökade mobilabonnemang. Till en början kommer mottagaren inte kunna se vem som ringer (om du inte är Google Voice eller Project Fi-användare), men i slutet av året ska det blir möjligt att lägga till ett telefonnummer i samtalet så att mottagaren också ser vem som ringer.

Det finstilta då; Funktionen finns än så länge bara i USA och Kanada och Google skriver ingenting om när funktionen kommer till Europa, tyvärr.