Fitbits kommande smarta klocka och uppföljare till Fitbit Blaze har fått se sin lansering uppskjuten, men nu verkar den snart vara redo för lansering.

Sajten Wareable har kommit över ett helt gäng läckta bilder och information om hur denna kommande smartklocka kan fungera och se ut. Wareables källa, i ”den innersta kretsen av Fitbit” säger till Wareable att det här mycket riktigt är den slutgiltiga versionen av klockan.

Läs mer! Efter förseningarna: Fitbit påstås släppa ny smartklocka i vinter

Fitbit
Foto: Wareable

Bilderna visar en pryl som delvis liknar Fitbit Surge, men med större skärm och nya färgkombinationer. Klockan ska enligt Wareables källa ha en ny typ av pulsmätare som använder rött ljus istället för grönt som på Apple Watch och tidigare modeller av Fitbit. Rött ljus kan i teorin ge mer exakta pulsvärden, samt även mäta exempelvis syrenivåer i blodet.

Precis som tidigare uppgifter hävdat ska smartklockan också vara utrustad med gps. Klockan ska också få ett så kallat sdk för att utvecklare ska kunna skapa appar till den. Något namn på klockan har vi dock inte i detta skede, men Fitbit bekräftade för Wareable att företaget har en smartklocka under utveckling som kommer att vara klar för lansering lagom till julhandeln.

Allt detta lär göra klockan till en självklart konkurrent till Apple Watch och till den nya serie Gear-produkter som Samsung troligen visar upp den 23 augusti. Priset är också oklart.