Det ser ut som ett helt vanligt armbandsur, eller kanske en hybridklocka à la Nokia Steel (tidigare Withings), men under skalet gömmer sig en teknik för att ladda upp klockan utan vare sig laddare eller genom att byta batterier.

Sequent Supercharger heter smartklockan, och liksom hos en del gamla lyxiga armbandsur använder den kinetisk energi för att ladda upp sig själv. Det vill säga, varje gång vi rör lite på oss eller svänger med armarna under en promenad, ser Sequent till att ladda upp batteriet. Ju mer vi rör på oss, desto mer energi till klockan.

Läs också: Sonys nya (snygga!) smartklockor ser ut som klassiska armbandsur

Sequent
Foto: SequentTvå av färgerna Sequent kan fås i.

Urtavlan är en traditionell sådan (en skärm skulle säkerligen dra alldeles för mycket ström), men under ytan gömmer sig en hyfsat smart klocka. Här finns en aktivitetsmätare som visar hur vi rör på oss i en tillhörande app för Iphone eller Android. En pulsmätare håller koll hjärtat, en liten vibrationsmotor tickar på armen när vi får notiser och klockan byter automatiskt tidszon när vi reser.

Dessutom finns en inbyggd gps som kan visa vår träningsrutt i appen. Sequent kallar det här en revolution för smartklockan, och nog skulle det vara praktiskt att få smarta funktioner i sin armbandsklocka utan att behöva komma ihåg att ladda den.

En smartklocka som ska kommunicera med en mobiltelefon (Sequent gör det via bluetooth 4.2) drar dock mycket mer ström än ett vanligt armbandsur, och vad gps:en gör för batteritiden vågar vi inte ens tänka på. Det återstår helt enkelt att se hur mycket vi måste svänga på armarna för att hålla batteriet fulladdat. Standby-tiden är också ett frågetecken, vi kanske inte vill börja var eviga dag med morgongympa.

Klockan finansieras genom en Kickstarterkampanj som redan nått sitt mål flera gånger om. Det finns fortfarande några erbjudanden kvar för den som är snabbt ute, en Sequent Supercharger kan köpas för 189 dollar (cirka 1 600 kronor). Priset i handeln uppges bli motsvarande cirka 3 700 kronor. Leverans uppges till december i år, men som alltid med Kickstarter finns inga egentliga garantier för att projektet faktiskt når i hamn.