Sony har i dagarna släppt en halvsmart ”hybrid-klocka” med det långa namnet Three Hands Square. Klockan har ingen skärm utan en vanlig urtavla, och påminner lite grann om Nokia Steel (tidigare Withings).

Klockan ger oss information om hur vi rör på oss via en tillhörande app, och kan via en led-lampa i ett länkarmband även visa om vi har olästa notiser. Klockan har även ett nfc-chip för att enkelt kunna betala utan att ta fram plånboken. Väldigt smidigt, samtidigt som det alltså ser ut som en helt vanlig klocka.

Test: Så bra är Kronaby – svensk smartklocka som går sin egen väg

Sony
Foto: SonyHalvsmarta hybridklockor som förklätt sig som en vanlig, "dum" klocka. Den fyrkantiga modellen är ny för i år, liksom läderarmbanden.

Three Hands Square kommer i tre storlekar: 18 mm, 20 mm samt 22 mm. Små storlekar som Sony hoppas att framför allt kvinnor ska köpa. Klockan är en vidareutveckling av hybridklockan Wena Wrist som Sony lanserade förra året, med nyheterna att den nu kommer i en fyrkantig version och med ett läderarmband.

Three Hands Square kostar motsvarande cirka 780 kronor i Japan, men då ingår bara själva klockan. Länken kostar ytterligare 2 600 kronor, medan det nya läderarmbandet går loss på 630 kronor. Läderarmbandet saknar dock en led-lampa för notiser.

Den som letade efter en diskret smartklocka får dock se sig om efter annat. Three Hands Square säljs bara i Sonys hemland Japan, i Sverige får vi nöja oss med hybridklockor såsom Nokia Steel och Kronaby.

Test: Håll koll på hälsan med Nokias smarta klockor – får toppbetyg!