Google Home är vad som brukar kallas för en smart högtalare, och visst är den smart på många sätt. Men faktum är det hittills inte varit möjligt att strömma musik till den från mobiler eller surfplattor via bluetooth – något som vi kan göra med många vanliga blåtands-högtalare, och även konkurrenten Amazon Echo.

Missa inte! Google Home: Så bra funkar den smarta högtalaren – i Sverige

I dagsläget är det enbart möjligt att strömma musik till högtalaren genom att använda den som en Chromecast, men det kräver en internetuppkoppling samt att appen vi strömmar från har inbyggt stöd för Chromecast. Blåtand kan alltså vara mer praktiskt vid många tillfällen.

Vid Googles senaste I/O-konferens visade företaget upp just stöd för musikströmmande via bluetooth, och nu ser uppdateringen ut att vara på väg till allt fler enheter. Androidpolice noterade att funktionen dykt upp på enstaka enheter, samtidigt som The Verge skriver att Google verkar ha släppt uppdateringen i förväg – kanske av misstag. Google har ännu inte meddelat när uppdateringen rullas ut till alla, något företaget brukar göra via sin blogg.

Läs mer: Internationell lansering och mer intelligens – här är alla nyheterna i Google Home