Har du inte plats för en stor badtunna, då finns denna – M-spas minsta spa-bad och riktar sig till den lite mindre familjen med begränsad yta på tomten. Baden rymmer endast två personer och 550 liter vatten.

M-spa Nest
En portabel badtunna i plast för dig med mindre plats på tomten.

Installationen är mycket enkel, även om den medföljande manualen är svår att tyda. Men lite hederligt gammalt ”sunt förnuft” brukar lösa de flesta utmaningar och så även i detta fallet. Vi skulle uppskatta att tiden det tar att montera ihop delarna till det att ett färdigt spabad står uppblåst och klart på gräsmattan är runt 15 minuter.

Läs mer: Smarta prylar för hemmet - nyheter och tester på smartworld.se

Är du rädd om produkten bör du köpa till en isoleringsmatta som du ställer "badtunnan" på. Någon sådan ingår inte, utan finns som tillbehör för 495 kronor. Vi tycker att en sådan bör ingå med tanke på prislappen för Nest som ligger på knappt 6 000 kronor på tillverkarens hemsida. Ett enklare skydd för ovandelen, som även ger en viss värmeisolering, medföljer emellertid men inte det uppblåsbara som ingår i spa-badet i Castelloserien som vi testade tidigare. 

mspa nest m

Trång men värmande badtunna

Med hjälp av kontrollpanelen ställer du sedan in temperatur, aktiverar filterrengöring samt väljer om du vill ha bubblor eller ej i badet. Badet blåser dessutom upp sig självt, tack vare den inbyggda kompressorn, och med den lilla tryckmätaren har du hela tiden koll på att du inte fyller för lite eller för mycket luft.

Den inbyggda värmaren är på 1500 Watt och värmer vattnet 1,2 - 1,8 grader i timmen. Det tar med andra ord ett tag att nå önskvärd temperatur, med ett max på 42 grader. Med allt på plats och vattnet uppvärmt är det bara att hoppa i. Och det är just för två personer, några fler går inte att klämma ner i det avlånga och smala badet. Värt att nämna är att det inte heller ingår några kemikalier för att hålla vattenkvaliteten bra, utan detta måste köpas till.

Omdöme

Jämfört med Castelloserien från M-spa känns Nest enklare men inte lika exklusivt. Fördelen är att den kräver mindre plats och passar dig med begränsad yta. Bubbelfunktionen är riktigt trevlig och badet håller lufttrycket flera veckor utan att du behöver fylla på. Snålt med nödvändiga tillbehör för att hålla vattnet fräscht ser vi som det enda stora minuset.

plus

Ta lite plats
Pris
Funktioner

minus

Inga kemikalier samt skyddsmatta ingår
Trångt

Betyg: 6 av 10

Fakta M-spa Nest M-001LS

Tillverkare: M-spa
Pris: 4 495 kr
Volym: 550 liter
Värmare: 1500 W
Max temperatur: 42 grader
Bubbelfunktion: ja, 115 st jet-hål
Bubbelpump: 600W/0.8HP Filterpump 2000L/h, 35W, 12V
Ozonrengöring: Nej
Yttermått: 186 x 125 cm, höjd 68 cm
Innermått: 146 x 85 cm Övrigt: Låsbart täcklock i PVC


MSpa Super Castello utomhusbad

Uppdaterat 25 november 2018.
Det här är det största spa-badet (läs: upplåsbar badtunna) i Castelloserien från M-spa och det ska enligt tillverkaren rymma hela 6 personer. Du får i så fall vara beredd att sitta lite trångt, men 4 personer sitter riktigt bekvämt i det här badet.

Läs även: Här är prylarna för dig som älskar öl

Installationen är hyfsat enkel men tydligare dokumentation hade underlättat. Och det tar längre tid än 10 minuter som tillverkaren själv anger. I kartongen medföljer en isoleringsmatta där du ställer badet på, samt ett uppblåsbart isoleringslock och ytterligare ett skydd som du sätter fast med låsbar dragkedja. Konstruktionen i övrigt är bra med en kontrollpanel där du ställer in temperatur och övriga funktioner.

M-spa

Badet är självuppblåsande tack vare den inbyggda kompressorn, och det medföljer en liten tryckmätare som håller koll på att du inte fyller för lite eller för mycket luft. Du fäster sedan ett reningsfilter vid insuget i nederkant av badet, sedan är det bara att fylla på med vatten. En bra detalj är att strömkontakten har integrerad jordfelsbrytare. Den inbyggda värmaren är på 1500 Watt och det tog cirka 8 timmar att få upp temperaturen från 25 till 38 grader en sval försommarkväll.

M-spa

Runt om i badtunans nederkant finns 138 Jet-hål och du kan välja 3 olika styrkor på bubblorna. På displayen kan du även enkelt justera termostaten (upp till 42 grader) och hantera rengöringsfunktionerna (även ozonrengörare). Det är väldigt svårt att se vad som står på displayen i dagsljus, vilket är ett litet minus.

M3 rekommenderarOmdöme

Jämfört med andra lite billigare modeller är det här ett riktigt bra spa-bad. Materialet i Super Castello M-114 Premium är påkostat och rejält, vi sitter bekvämt på de lite tjockare dynorna i botten och bubbelfunktionen är förvånansvärt bra. Innan du funderar på att snåla in någon tusenlapp eller två genom att satsa på en mindre "badtunna" tycker vi att det är värt att överväga den här lite större modellen då du verkligen kan sträcka ut dig och njuta. I samband med att priset på spa-badet höjdes i november har vi även justerat ned betyget från 9 till 8. Och efter en längre tids test upplevde vi även en del problem med pumpen som till slut gav upp, och vi har även hört från andra användare som kontaktat oss med liknande problem som dock har gått på garantin.

plus

Gott om plats
Bra bubbelfunktion
Påkostat material
Effektiv värmare och bra isolering

minus

Svårläst display (dagtid)
Tveksam kvalitet på pumpen.

Fakta MSpa Super Castello M-114 Premium

Tillverkare: M-spa
Pris: 13 995 kr
Volym: 1200 liter
Värmare: 1500 W
Max temperatur: 42 grader
Bubbelfunktion: 3-stegs
Kompressor: 720 W
Ozonrengöring: Ja
Yttermått: 204 x 70 cm
Innermått: 160 x 70 cm
Övrigt: Inbyggd jordfelsbrytare

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Mspa Super Castello M-114 Premium Pris vid test: 9990 kr.

Bästa pris just nu: 8995 kr