M-spa Mont Blanc P-06 Premium – lyxigt läderspa

Det här badet är helt nytt för i år men det har väldigt mycket gemensamt med Super Castello M-114-modellen vi testade i höstas. På pappret rymmer badet sex personer men då bör du vara beredd att sitta trångt. Nyheten med det här badet är materialvalet, ytskiktet i mönstrad läderimitation ger helt klart Mont Blanc P-06 ett exklusivt utseende.

Mspa Mont Blanc

Enligt tillverkaren ska installationen gå på 10 minuter, vilket är lite väl optimistiskt. När du väl valt plats på plan yta och lagt ut det isolerade underlaget går det fort att fylla luften i poolen. Du nyttjar helt enkelt bubbelbadspumpens kompressor och sätter tillfälligt i en medföljande plastslang som ser till att ytterhöljet fylls på med luft till lämplig nivå. Därefter är det bara att fylla på med vatten, 1200 liter ryms i det här badet.

Vi upplevde att värmaren i den här poolen jobbade långsammare än i Castello-badet vi testade i höstas, det tog ungefär en timme att få upp temperaturen en grad trots varmt väder ute. Men efter en natt fick vi upp vattentemperaturen till härliga 39 grader och kunde testa badet.

Displayen till nya Mont Blanc P-06 Premium sitter stadigt och låter dig kontrollera termostaten, ozonfunktionen och hur kraftigt du vill att det ska bubbla i tre steg. Vi sitter bekvämt på den vadderade botten i poolen och vid max bubbelfunktion blir det lite ryggmassage även om det inte går att jämföra med en "riktig" bubbelpool. Här är det 138 små hål runt botten som står för luftutblåset och fördelningen mellan dessa är jämn och bra.

Mspa Mont Blanc

I paketet medföljer ett isolerande lock som du fyller med luft, och ett skydd som du dessuto kan låsa med hänglås. Bra!

Räkna med att 4 personer ryms i den här poolen, eller 2-3 personer om du vill kunna sträcka ut dig. När du köper den här modellen från Coolest.se (som försåg oss med testexemplaret) ingår det stora startpaketet med klor, klordoserare, håv mm, vilket gör att du inte behöver åka iväg och handla tillbehör för att komma igång.

Omdöme

Konstruktionen känns stabil och det går snabbt att komma igång med det här spa-badet. Samtidigt gillar vi den nya materialet och ett plus i kanten är att du får med alla nödvändiga tillbehör på en gång. Prisvärt!

plus

Bra bubbelfunktion
Läckert materialval
Bra isolering och skydd
Startpaket ingår

minus

Svårläst display (dagtid)
6 personer får sitta trångt

Fakta M-Spa SMont Blanc P-06 Premium

Tillverkare: M-spa
Information från: Coolest.se
Testad: Maj 2018
Pris: 10 995 kr
Volym: 1200 liter
Värmare: 1500 W
Max temperatur: 42 grader
Bubbelfunktion: 3-stegs
Kompressor: 720 W
Ozonrengöring: Ja
Yttermått: 204 x 70 cm
Innermått: 160 x 70 cm
Övrigt: Inbyggd jordfelsbrytare

betyg 8 av 10
Sida 1 / 3

Innehållsförteckning