För att aktivera Google Assistant i mobiler eller i företagets smarta högtalare Home krävs en aktiveringsfras, först då börjar enheten lyssna på vad vi säger. Men Rishi Chandra, ansvarig för Googles produkter för hemmet, berättar för The Verge att företaget är beredda att lägga till ytterligare ord.

Google I/O 2017: Internationell lansering och mer intelligens – här är alla nyheterna i Google Home

Faktum är att frasen ”Hey Google” nyligen lades till som en aktiveringsfras, just för att användare klagat på att OK Google varit svårt att säga (troligen är det kombinationen av k och g efter varandra som får tungan att knyta sig).

Exakt vad det ordet skulle vara är inte känt, och det är möjligt att inte ens Google vet i dagsläget. Chandra berättar nämligen för The Verge att företaget är ”försiktiga” med vilka ord man använder för att beskriva sin digitala assistent, och att man vill undvika att använda namn på enheten som Siri eller Alexa. Chandra berättar att man inte är helt emot att lägga till ännu en fras, men men att man kommer tänka igenom ordentligt vad det ordet eller frasen i så fall skulle vara.