Smarta högtalare är i ropet, med rykten om skärmbestyckade uppkopplade högtalare från både Apple och Amazon som dykt upp under den senaste tiden.

Mitt i allt detta lanserar Harman Kardon också en modell, men inte med Alexas röst boende i högtalaren, utan Microsofts Cortana. Invoke heter högtalaren, och här kan Cortana hjälpa till med saker som att spela musik, läsa upp kalenderaktiviteter, kolla dina påminnelser, kolla trafikläget till jobbet och läsa upp de senaste nyheterna. Det meddelar Microsoft på sin Windows-blogg.

Cortana
Cortana ska blåsa lite liv i högtalaren.

Cortana kan även ringa samtal till mobiltelefoner med hjälp av Skype, och styra andra smarta hemmet-prylar som lampor och termostater. Eftersom det det är Harman Kardon som står för själva högtalaren kan vi också hoppas på lite bättre ljud i Invoke, än i exempelvis Amazon Echo.

För att kunna använda Invoke krävs att du har en telefon eller pc med Windows 10 (med Creators Update installerat), alternativt Cortana-appen på en Iphone eller Android-lur. Dessutom måste du bo i USA. En Sverige-lansering, eller ens Europa-lansering, är tyvärr inte aktuell.