Under tisdagen släppte Irobot nya modeller av robotdammsugaren Roomba. Men det är inga nya toppmodeller eller flaggskepp utan tvärtom – billigare modeller, men med fler funktioner.

Läs också! Stort städtest: Här är bästa robotdammsugaren

Roomba 690 heter en av nykomlingarna, och ska börja säljas i USA för 375 dollar. Det borde innebära ett pris på dryga 4 000 kronor i Sverige, och det är rejält mycket billigare än lyxiga toppmodellen Roomba 980, som går loss på nästan 10 000 kronor. 

Roomba
Bild: Irobot/PR Newswire

Roomba 690 har också utrustats med wi-fi, något som tidigare var förbehållet de dyrare toppmodellerna. Och det är funktionalitet vi gärna har i en robotdammsugare. Att kunna styra sin hjälpreda på distans är snudd på nödvändig funktionalitet, och även 690-modellen fungerar med företagets app för att få notiser och för att skapa scheman.

Roomba 890 är ytterligare en ny modell, även den med wifi, men här är motorn starkare. Priset på denna modell är ännu inte fastställt och leverans sker senare under året. Roomba 690 börjar säljas idag, och vi förväntar oss att den kommer till Sverige senare under året.