Acer är tillbaka på wearable-marknaden efter ett försök för några år sedan, som nog gick ganska många obemärkt förbi. Leap Ware ska dock locka tillbaka fitness-intresserade konsumenter som vill hålla koll på hälsan. Det skriver bland annat The Verge.

Missa inte: Huaweis vd tycker inte smartklockor är något att ha – inte ens företagets egna

Leap
Bild: Acer

Acer Leap Ware innehåller en mängd sensorer för att hålla koll på saker som puls, stressnivå, trötthet och till och med uv-strålar. En laddning ska räcka i fem hela dagar och banden kan bytas ut om vi tröttnar på utseendet.

På tal om utseende – nog påminner den en hel del om klockan Time Round från det halvt insomnade Pebble. Precis som Pebble kör Leap Ware ett eget operativsystem, och fungerar med både Iphone och Android. I tillhörande app, Liquid Life, kan användaren sätta upp hälsomål och jämföra dem med vänner som också bär Leap Ware.

Om Acer ska lyckas väcka liv i en ganska trött smartklocke-marknad återstår att se. Acer Leap Ware ska börja säljas i USA i juli i år för 149 dollar, och till Europa kommer den lagom till julhandeln. Förhoppningsvis även till Sverige.