Att kunna styra värmen i hemmet på distans är en av de mest praktiska funktionerna du kan ha i ett smart och uppkopplat hem, och något som faktiskt kan göra att du sparar pengar. Visst finns det smarta termostater och timers du kan ställa för att planera uppvärmningen när du är bortrest, men ibland kommer det garanterat att dyka upp tillfällen då du manuell vill kunna maxa värmen. Eller dra ned den. Om du då inte har en modern luftvärmepump med inbyggt stöd för uppkoppling, eller om du valde bort den där 3 000 kronor dyra wifimodulen när du slog till är det externa lösningar som gäller. Sensibo Sky är en sådan och konceptet är egentligen ganska enkelt.


Enkel installation med fjärr

Installationen är superenkel. Du registrerar ett konto hos Sensibo som sedan identifierar ditt trådlösa nätverk. Därefter använder du fjärrkontrollen till din luftvärmepump för att Sensibo-enheten ska identifiera vilken modell du har. Ett tryck på en knapp på fjärren så är det klart (vi använder en Panasonic luftvärmepump från 2014). Och du kan koppla in flera enheter till ditt konto och skapa olika rum, och du har flera värmepumpar du vill kunna styra.

Sensibo sky
Du använder din befintliga fjärrkontroll för att Sensibo Sky ska identifiera vilken luftvärmepump du har.

I appen kan du manuellt styra funktionerna i luftvärmepumpen. När Sensibo-dosan tar emot information över nätverket skickar den ut ir-signaler. Vilket givetvis kräver en installation där den möjligheten finns. Sändaren är kraftig så du behöver inte montera den nära värmeanläggningen.

Förutom manuell hantering av temperaturvärde, fläkthastighet, riktning och läge (värme/kyla) finns här även en del andra bra funktioner. Exempelvis hittar vi veckovis schemaläggning, vilket är perfekt för de modeller som endast har enklare på- och av-timers inbyggda.


Använder geo-fencing

Genom att aktivera "Location awareness" kan du låta värmen gå igång när du närmar dig hemmet, eller dra ned värmen när enheten registrerar att din smartphone lämnat huset. Och du kan koppla in flera enheter och låta hela familjen styra luftvärmepumpen och aktivera Location awarness i alla enheter som du vill. En kul funktion som i alla fall är smart i teorin. Sedan kanske det är trist om det blir kallt i huset bara för att du råkat glömma kvar mobilen i bilen.

Sensibo sky
Appen är enkel men tyvärr kan du inte få gränssnittet på svenska.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning