Vi tillbringar allt mer av vår tid inomhus och det finns undersökningar som visar på att luftföroreningarna i hemmet i vissa fall kan vara upp till fem gånger värre än utomhus. Detta är något Dyson Pure Hot+Cool Link ska åtgärda – och samtidigt kombinera reningen med svalka under sommaren och jämn uppvärmning på vintern.

Dyson Pure Hot + Cool Link luftrenare

Dyson Pure Hot+Cool Link liknar ingenting vi tidigare stött på tidigare och ser närmast ut att höra hemma i en science fiction-film. Nere vid basen, som är perforerad med små ventilationshål, sugs luften in och passerar sedan ett HEPA-filter av borosilikatglas, som enligt tillverkaren automatiskt ska ta bort 99,95 procent av alla allergener och miljöfarliga ämnen i luften. Här finns också ett lager med aktiverade kolgranuler som eliminerar dåliga lukter. Efter det att luften renats skickas den ut ur den ovala ihåliga ovandelen med keramiska plattor.

Renar, värmer och svalkar

Tekniken kallas ”Air Multiplier”, och är en kombination av olika tekniker som genererar luftflödet. Det går att ställa i olika nivåer och förutom att rena hemmet från potentiellt skadliga partiklar både värmer och kyler Dyson Pure Hot+Cool Link luften beroende på inställning. Ställ in önskad temperatur i auto-läget och enheten anpassar flödet efter detta. Du kan även manuellt köra den båda kallt och varmt i olika hastighet. Luftflödet kan spridas brett eller som en mer fokuserad stråle, alternativt i en svepande rörelse om du hellre vill ha det. Funktionerna och inställningarna styrs med hjälp av en liten fjärrkontroll, som med hjälp av magneter kan fästas på enheten för att inte tappas bort.

Autoläget är det som du kommer att använda mest och som är smidigast. Här är det bara att ställa in önskad rumstemperatur för att enheten ska hålla nivån samtidigt som luftrenaren bevakar luftkvaliteten och justerar flödet därefter. Väljer du nattläget utförs samma uppgifter, men enbart med de tystaste inställningarna. Oavsett läge så låter den emellertid en del när den får jobba så att ha den i sovrummet är inte att rekommendera om du är lättstörd.

Dyson Pure Hot + Cool Link luftrenare
Smart app gör handhavandet enkelt.

Det finns givetvis en dedikerad app till produkten och den är riktigt trevlig och informationsrik. Via appen kan du se genomsnittlig luftkvalitet, temeperatur samt luftfuktighet och vid vilka tillfällen luftrenaren varit aktiv per vecka eller dag samt ställa in timerfunktion. Du kan även använda appen istället för fjärrkontrollen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Dyson Pure Hot + Cool Link Pris vid test: 6372 kr.

Bästa pris just nu: 4690 kr