Framtiden är här (?), men den reser väldigt många frågor. Fujistu har tillsammans med företaget Snowrobin och två japanska universitet visat upp ett par blåtands-kopplade skor på SXSW-festivalen i Austin, Texas. Det skriver TNW.

Missa inte: Experten om säkerhetsläckor i våra smarta hem: "Måste ställa högre krav"

Med ett gäng sensorer monterade i skorna ska de ge användare "interaktiva gå-upplevelser” och relevanta rörelse-data såsom – hör och häpna – information om antal steg via en tillhörande mobilapp.

Men det kommer mer. Det finns också en social dimension till de uppkopplade möjligheterna med dessa molnskor. De interaktiva promenadupplevelserna kallas Pa-Leage Walk och innebär att japanska användare kan ta promenader med skorna för att visa stöd för ”sitt” japanska baseball-lag. Målet är att gå fler antal steg än de andra lagens fans, men om det finns något pris förutom segerns sötma är oklart.

Vad som också är oklart är vad molnkopplingen egentligen innebär, förutom möjligen att skicka steg-information till den interaktiva tävligen. Den representant som TNW pratat med var väldigt tydlig med att det fanns en molnkoppling, dock utan att ge några närmare detaljer. Kläcka ägg i Pokémon Go? Skrika åt skorna att slänga upp våra senaste tagna bilder i molnet? Kanske, vem vet…

Moln-skorna är i nuläget bara ett koncept, så att gå på molnet är än så länge få förunnat. Något eventuellt pris därför heller inte att tillgå. En video finns dock för den som fortfarande är nyfiken, men den ger inte många svar på våra frågor.