Du har bråttom iväg och en viktig tid att passa, och precis när du ska lämna hemmet upptäcker du att bilnyckeln inte ligger där den ska. I panik börjar du leta bland jackfickor och skålar medan svetten dryper. Känner du igen dig? Då kanske det är dags att investera ett par hundralappar i en nyckelhittare. Vi har testat nya Ihere 3.0 från Nonda.

ihere

Enkelt och smart koncept

Konceptet är både enkelt och smart. Det rör sig om en liten batteridriven enhet som du enkelt fäster på nyckelknippan och som sedan kommunicerar med din smartphone via bluetooth. När allt är igång kan du pinga enheten från en app i mobilen. Så länge du befinner dig inom bluetooth-avstånd börjar det pipa i den lilla diskreta enheten och du hittar snabbt nycklarna. Eller om du kanske föredrar att fästa Ihere på något annat du gärna slarvar bort.

ihere
Enkel app. Den tillhörande appen funkar till både IOS och Android och den är enkel att använda.

På Ihere-enheten finns också en knapp som du kan trycka för att lokalisera din mobil. Det här är riktigt smart då risken att du tappat bort både nycklar och mobiltelefon borde vara ganska liten. Så länge du har koll på någon av dessa prylar kan du alltså lokalisera den andra. Ett litet minus är dock att det är ganska enkelt att av misstag råka trycka på knappen när du har nyckelknippan i fickan, och då börjar mobilen att låta. Även om du har den i ljudlöst läge.

Ihere-enheten är väldigt liten och lätt, och trots detta håller batteriet förvånansvärt länge. 40 dagars batteritid säger tillverkaren och vi lyckas i alla fall inte tömma batteritiden de två veckorna vi testade enheten.

Bra extrafinesser

Ihere bjuder även på en del andra smarta finesser. Om du låter enheten vara kvar i bilen kan du via appen se på kartan var du har parkerat. Och du kan även använda knappen på Ihere som fjärrkontroll för att ta perfekta selfies

M3 rekommenderar

eller starta och stoppa ljudinspelning. Det går till och med att koppla in upp till tio Ihere-enheter till appen och hålla koll på massor av prylar.

Nondas Ihere3 har tidigare bara sålts i USA och Kanada men ska nu börja säljas i Europa. Den finns på Amazon.com, och även på www.eftermontera.se där den kostar 245 kronor.

Omdöme

Det här är utan tvekan en smart pryl som är värd varenda krona. Visst hade det varit ännu trevligare om den kunde komminucera över wifi och Internet, men då hade vi snackat en helt annan prisklass och förmodligen kortare batteritid.

plus

Smart koncept
Batteritid
Funkar även som fjärr till mobilkameran

minus

Lätt att av misstag komma åt knappen

Fakta Nonda Ihere 3 Bluetooth

Tillverkare: Nonda, www.nonda.co
Batteritid: 40 dagar
Kompatibilitet: IOS/Android
Kommunikation: Bluetooth

betyg 9 av 10