Prylen med det filmstjärne-klingande namnet Bond lovar att göra smarta saker med dina gamla, osmarta takfläktar, ac-anläggningar och luftfuktare – så länge det har en klassisk ir-fjärrkontroll.

Läs också: Sonos nya, läckta soundbar låter dig ställa tv:n på högtalaren

Detta görs, som The Verge först rapporterade, genom att rikta den gamla fjärren mot Bond, skicka en signal och vänta på att Bond lyser upp i blått. Lyser den har Bond lär sig vilken pryl den pratar med, och kan sedan styra tidigare osmarta produkter. 

Bond
Bond monteras i eluttaget. Bild: Bond

Bond använder sig av wi-fi men för att prata med gamla, ir-kontrollerade prylar använder den sig av just infraröda signaler i kommunikationen. Då behövs också fri sikt till prylen – teknikens begränsning helt enkelt. 
men när det gäller infraröda signaler behövs fri sikt till prylen, teknikens begränsning helt enkelt.

Bond kan även prata med andra smarta system såsom Nest och Samsungs Smart things för att kontrollera lampor, justera temperatur och likannde. Ir må låta omodernt, men det här kan vara ett billigt sätt att integrera befintliga och osmarta prylar i det allt smartare hemmet.

Bond går att förbeställa för 99 dollar från företagets hemsida. Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon information om leverans till Sverige.