Svenskarna gillar kaffe. Vi tillhör faktiskt ett av de mest javadrickande folken i världen och trenderna i form av kaffesorter, ursprungsland och olika sätt att tillreda sin dryck förändras konstant. Kokkaffet har väl sätt sina bästa dagar till förmån för bryggare och automatiska kaffemaskiner och så vidare.

Och så har vi dessa kapselmaskiner. Snabbt går det och enkelheten tilltalar många trots att det ekonomiskt är en tveksam affär – oavsett hur billigt det går att komma över en maskin. Själva kapslarna är kassakon för tillverkarna, med priser som ligger på upp till fyra kronor per kapsel. Jämfört med bryggkaffe som är betydligt billigare per kopp. Men visst är det trevligt att kunna fixa till en kopp direkt när suget kommer på.

Nespresso Expert

Framgångsrikast i kapselsegmentet är Nespresso. Det räcker med att slå på tv:n för att inse att marknadsavdelningen har glada dagar. George Clooney och Jack Black arbetar knappast pro bono i detta fall.

När vi tidigare testade tillverkarens allra första uppkopplade modell, Prodigo, var det nyttan av just uppkoppling som vi inte riktigt kunde förlika oss med. Dessutom var funktionen även det enda som skiljde den från övriga modeller. Utvärderingen av Prodigio kan du läsa här.

Användningsområdet har förfinats

Just bluetooth-anslutningen, och att därmed möjligheten att kunna fjärrstyra maskinen, är mer av en gimick. Det går förvisso att via appen sätta igång en bryggning, välja storlek och liknande – men du måste likväl ladda maskinen med en kapsel och ställa dit en kopp. Visst, det kan det vara trevlig att på morgonen slå igång en bryggning från sängen eller vakna till kaffedoften om du använt dig av timerfunktionen, men revolutionerande är det knappast.

Men med appen kan du emellertid ändra i standardinställningrna och mängden dryck som skall serveras i de olika koppstorlekarna (som är fem till antalet: ristretto, espresso, lungo, americano samt enbart varmt vatten för när du vill göra te). Dessutom får du meddelande om vatten är slut, behållaren behöver tömmas eller om det är dags att fylla på förrådet med kapslar (lagersaldot fylls på automatiskt om du beställer via appen). Det ger en bra översikt av hur din maskin mår och om något behöver åtgärdas.

Nespresso Expert
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Nespresso Expert&Milk C85/D85 Pris vid test: 2849 kr.

Bästa pris just nu: 1497 kr