Först visad på CES 2017, smögs den i all tysthet ut i handeln under onsdagen. D-link Omna 180 Cam är en Homekit-kompatibel övervakningskamera för hemmet, det mindre kontoret eller sommarstugan. D-link själva hävdar att det här är den första Homekit-kameran att hitta ut på marknaden, och vi har ingen anledning att tro något annat. Antalet Homekit-tillbehör är fortfarande försvinnande få, särskilt i Sverige.

Missa inte: Gör Apple-hemmet smartare: Här är Homekit-prylarna du kan köpa idag

D-link Omna ser i 180 grader, med 1080p-upplösning. Den spelar in ljud, och ser upp till fem meter i mörkret. En intressant detalj är att vi kan kan spara det inspelade materialet på ett micro sd-kort, vilket eliminerar behov av molnlösning.

Med Homekit-kompatibiliteten kan kameran, förutom att skicka notiser till din Iphone, även kopplas ihop med övriga Homekit-tillbehör. Vi kan exempelvis skapa ett "lämna hemmet-scenario" i Homekit, där kameran aktiveras och lampor släcks när vi går hemifrån – eller varför inte låta Homekit-kopplade lampor tändas när kameran detekterar rörelser.

Homekit ser också till att videoströmmen är krypterad mellan kameran och din IOS-enhet.

Den som bor i närheten av en Apple Store kan kvista förbi från och med fredagen den 17 februari för att köpa en Omna-kamera, annars går den att beställa från Apple Store på nätet med rätt snabb leverans. Fler handlare är säkerligen på väg. Priset ligger på 2 149 kronor.

Läs också: E-handlare lanserar egen Homekit-konkurrent för hemmets alla prylar