Bluelounge verkar vilja göra det smarta hemmet lite mer städat och organiserat, för nyligen lanserade företaget Quick Peek; ett system för att märka upp lådor som sedan kan skannas av med mobilen.

Missa inte: Chamberlain gör vilken garageport som helst Homekit-kompatibel

Bluelounge Quick Peek består av 32 självhäftande klisterlappar som alla har en unik kod. Med hjälp av en tillhörande mobilapp kan vi sedan kolla vad som finns i lådan. Vi vill inte göra någon besviken, men det är tyvärr ingen magi som verkar bakom kulisserna (än har röntgenkameran inte hittat till våra smarta telefoner).

Istället fungerar Quick Peek så att vi märker upp en låda med klisterlappen, laddar ned Quick Peek-appen, och fyller lådan med det som ska stuvas undan. Innehållet i lådan fotas, och sedan skannar vi klisterlappen för att koppla bilderna.

Nästa gång vi vill veta vad som finns i lådan skannar vi bara lappen, så dyker bilden (eller bilderna) på innehållet upp. Sitter vi någon gång och funderar på var vi stuvade undan vinterskorna kan vi bläddra bland våra bilder och på så sätt se i vilken låda de bör ligga.

Quick Peek
Bild: Bluelounge

Bluelounge menar att det här är perfekt för flytten, för att hålla koll på lagret i det mindre företaget, eller för att bara organisera lådor och pärmar i kontoret. Och visst låter det praktiskt att kunna "röntga" lådorna i förrådet eller på vinden, istället för att behöva dra fram varje låda och leta.

Produkten är på väg till åtminstone en svensk butik i dagsläget, och priset verkar landa på ungefär 130 kronor, exklusive frakt. Inte så farligt för de smartaste klisterlappar vi sett hittills.

Missa inte: Nya tekniken ska upptäcka inbrott innan de sker