Dålig andedräkt är ingen höjdare, vara sig för den drabbade eller för folk som utsätts för den. Har du på sistone märkt att människor i din närhet håller ett visst avstånd kan det vara läge att kolla upp din munhygien.

Dålig andedräkt uppstår i 9 av 10 fall av bakterier i munhålan. Bakterierna finns runt tänder, i tandköttsfickor men också i gropar på tungans bakre del. Alla av oss har dessa bakterier vilket innebär att alla av oss även kan få dålig andedräkt.

Mint

Orsakerna kan variera: Matrester och bakterier som fastnar mellan de så kallade papillerna på tungan, rökning och snusning och så vidare. Kronisk dålig andedräkt beror däremot oftast på svavelföreningar som bildas i munnen när bakterier bryter ned matrester och saliv till illaluktande svavelgaser. Dålig andedräkt kan också orsakas av bakteriebeläggningar på tungan eller en infektion i näsan eller bihålorna.

En hel vetenskap alltså, men kanske kan Mint Breathometer vara lösningen…

Mint

Mint är en trådlös enhet som tillsammans med din smartphone ska hjälpa dig att både förstå och förbättra din munhälsa. En rad sensorer ska nämligen inom ett par sekunder kunna analysera och registrera tillståndet i din mun och huruvida din andedräkt är bra eller dålig. Med andra ord perfekt inför ett affärsmöte eller en date.

Mint

Mint ger dig information och tips om hur du bör rengöra munnen men även kostråd, hur din senaste måltid kommer att påverka munhälsa och vad du har att vänta vid nästa besök hos din tandhygienist. Programvaran ger dig även en utvärdering av dina egna satta målsättningar och information baserat på dessa parametrar.

Är du spekulant kostar Mint runt 1 000 kronor och kan beställas här