Förra året blev vi grymt imponerade av klocktillverkarens första stapplande steg in i ”riktiga” finrummet av smartklockor. Att de tidigare tillverkat modeller med smarta funktioner är en sak, nu var det alltså dags att trycka in ett riktigt operativsystem under boetten.

Casio WSD-F10 var, och är, en träningsklocka med Android Wear och smarta en hel smarta lösningar och är anpassad för användning utomhus och är vattentät ner till 50 meter och utvecklades utifrån militära standardspecifikationer för att säkerställa att den ska tåla lite tuffare tag. Utöver att kunna mäta lufttryck, höjd över havet och finns inbyggd kompass, accelerometer och gyroskop samt applikationer anpassade för fiske, vandring och cykling. Men något som saknades var en inbyggd GPS.

Det är här kommer WSD-F20 in i bilden...

Casio WSD-F20

Att vara beroende av telefonens gps är inte alltid optimalt, speciellt inte om vattenlekar står på agendan. Sagt och gjort, och det är även den egentliga skillnaden mot föregångaren. Även prislappen är densamma som när F10 lanserades, runt motsvarande 5 000 kronor. Om vi kommer få se den här i Sverige? Ja, folket på mässgolvet lät förhoppningsfulla. Men de gjorde de i och för sig även förra året…

Mer info: Casio