Först ut är Arlo Pro och längre fram kommer även Arlo Baby som har en del nyheter under skalet.

Arlo Baby

Arlo Pro som vi har rapporterat om tidigare är efterlängtad. Inom ett par veckor börjar leveranserna och vi kommer ett testa kamerorna så fort vi får tillfälle. Med uppladdningsbart batteri, tvåvägs ljudkommunikation samt nya sensorer som tidigare skall detektera rörelser är det en välkommen produkt som kommer att komplettera ett redan bra system. Priset blir runt det dubbla jämfört med nuvarande system, vilket enligt tillverkaren motiveras med ovan nämnda förbättringar.

Arlo baby visades upp för första gången på mässan och skiljer sig en hel del funktionsmässigt från övriga modeller i produktfamiljen men kan kopplas upp mot den befintliga basstationen om du tidigare införskaffat systemet. Modellen har ett inbyggt batteri för några timmars kontinuerlig övervakning samt nätanslutning för konstant strömförsörjning, vilket är en fördel med tanke på arbetsuppgiften.  

Arlo baby

Precis som Arlo pro har babyövervakaren tvåvägskommunikation vilket innebär att om du hör att barnet vaknar kan du prata lugnande för att få det att somna om igen, direkt från din smartphone. Det innebär även att systemet varnar, inte bara vid rörelser, men även vid ljud. Det går även att välja om systemet enbart skall reagera på barnskrik eller gråt, och nonchalera övrigt ljud.

Du kan även spela in egna sånger som sedan kan spelas upp för barnet eller använda förinspelade vaggvisor. Det finns även en nattlampa med en rad olika färgalternativ och luftsensorer läser av luftkvalitén i rummet och känner även av temperatur och luftfuktighet och systemet kan, om du så önskar, skicka en varning om värdena förändras.

När kameran gjort sitt och barnet inte längre behöver övervakas kan Arlo Baby givetvis integreras i hemmet med övriga modeller.

Arlo Baby kan förbokas nu för leverans senare under våren, antingen som ett kit med kamera, stativ och en sju tums-skärm för motsvarande 3500 kronor, eller enbart kameran för 2 500 kronor.