Jackorna har olika design och ser vid första anblick ut som vilka klädesplagg som helst, med allt ifrån munkjackor till lite stiligare modeller. En mer noggrann syning av sömmarna avslöjar dock att en hel del smarta funktioner också finns inbyggda.

Hallam Smart Jacket

Modellerna finns olika utrustningsnivåer, Basic, Smart, Workout och Travel och har inbyggda funktioner anpassade efter dessa. Inbyggt batteri för laddning av mobilen, Inbyggda hörlurar, fjärrkontroll för selfies, musikkontroll (byta spår, pausa musiken) samt led-belysning är exempel på några av de tekniska funktionerna. Utöver dessa finns en hel del bekvämlighetsfinesser – en inbyggd nackkudde liksom nerfällbar sovmask för att använda på resor samt utdragbara vantar om det skulle bli lite kyligt.

Det medföljer även en nyckelbricka som du kan fästa exempelvis på din väska. Systemet varnar om någon försöker stjäla den eller om du råkar gå ifrån den. Brickan kan även fästas på ditt barn, och du larmas då om ni kommer för långt bort ifrån varandra.

Hallam Smart Jacket

Hallam finansieras via Kickstarter och har redan nått finansieringsmålet, vilket innebär att produkten med stor sannolikhet även kommer bli tillgänglig för konsumenterna. Priset för den enklaste modeller är satt till motsvarande cirka 800 kronor och under april 2017 förväntas den första leveransen.
Läs mer om Hallam och alla funktioner här.