Den största nyheten är lanseringen av Sonos Spotify Connect, vilket troligtvis är mer än välkommet för alla användare. Tidigare har du varit tvungen att gå via Sonos-appen för att ansluta ditt Spotify-konto och på den vägen lyssna på dina spellistor och så vidare. Med Spotify Connect kan hemmaljudsystem nu styras direkt från Spotify-appen, inklusive funktioner för att gruppera högtalarna i de olika rummen.

Sonos

Vi hann testköra det igår när uppgraderingen släpptes och det fungerar klockrent. Sonos har gjort det igen skulle man kunna säga. Låt oss säg att du kommer från jobbet med musik i lurarna: ett tryck i Spotify-appen och uppspelningen fortsätter i ditt Sonos-system. Smidigt!

Det innebär även att du kan styra musiken även om mobilen inte är uppkopplad mot ditt Wi-Fi. Du kan med andra ord spela upp en för familjen även om du själv befinner dig någon annanstans.

En annan nyhet är att du nu även kan kalibrera ljudet via verkyget Truplay i din Playbar, det vill säga ljudlimpan du har under tv:n. Detta har tidigare endast varit möjligt till övriga högtalare i PLAY-serien. Att det fortfarande endast går kalibrera ljudet via en Ios-enhet är emellertid fortfarande en gåta...

Sonos
Uppställningen som vi känner i den. Dags för något nytt nu, Sonos!

Nu är det ett bra tag sedan Sonos presenterade något i nytt hårdvaruväg och konurenterna flåsar tillverkaren i nackan. Får vi gissa (och önska) på en vädertålig högtalare med inbyggt batteri till kommande CES-mässa?