Tillverkaren menar på att dörrklockan som fenomen är en produkt som inte har hängt med i utvecklingen, och vi är benägna att hålla med. Den sitter där den sitter liksom, och har gjort så under flera decennier. Med Ding har man tänkt till lite och anpassat dörrklockan till hur vi lever våra liv i dag – det med en smartphone som en ständig följeslagare.

Ding - en smart ringklocka

Ding består av en liten enhet, den som sitter vid dörren och som besökare trycker på, en portabel högtalare samt en app. Kommunikationen sker via wifi samt DECT-teknologi vilket innebär att högtalaren kan placeras var som helst i hemmet.

Med uppkopplingen även kommer en annan smart funktion: När någon ringer på, ringer det inte bara i högtalaren utan även i din smartphone. Den lilla enheten vid dörren är nämligen bestyckad med både mikrofon och ett litet högtalarelement vilket gör att du direkt kan kommunicera med personen som står vid din dörr – oavsett var du befinner dig i världen. Hur smart är inte det?

Ding - en smart ringklocka

Finansieringsmålet på Kickstarter har nåtts med råge så nu är det bara att vänta in lanseringen som är satt till augusti 2017. Priset för en enhet kommer att ligga på runt motsvarande 1 200 kronor