Att snarkningar är ett jätteproblem för de som drabbas – vare sig det är du själv, eller din partner – är knappast en överdrift. En god natts sömn är viktigt för hälsan och för att fylla på energidepåerna till kommande dags uppgifter.

Anti snark-armband

Är du dödstrött på morgonen kan det bero på att du har problem med snarkningar, eller att din partner sågar stockar natten igenom. Oavsett vilket är snarkningar inget bra och är kan i värsta fall värsta fall resultera i sömnapnéer, det vill säga andningsuppehåll under sömnen.

Det finns en del uppenbara tips du kan använda dig av: inte sova på rygg (lättare sagt än gjort), försöka gå ner i vikt, sluta dricka alkohol och så vidare. Har du provat det mesta och inget hjälper kan det även vara läge att söka professionell hjälp för att få bukt med problemet. 

Ett annat alternativ kanske kan vara detta armband som påstås kunna ta hand om ofoget. Produkten heter ”Anti-Snore Wearable” och ska börja vibrera varje gång du börjar snarka. Enligt tillverkaren visar forskning att 70 procent av alla som snarkar gör det när de sover på rygg.

När den dedikerade appen du installerat i din smartphone registrerar dina snarkningar sänds en signal till armbandet som då börjar vibrera. Ingreppet gör inte att du vaknar men ska vara tillräckligt för att du skall justera din sovställning och på så sätt sluta snarka.

Anti snark-armband

Produkten finns inte ute i handeln ännu utan tillverkaren söker finansiering av produkten med hjälp av Kickstarter. Nås målet på 100 000 euro beräknas armbandet finnas tillgängligt sommaren 2017 till ett pris på motsvarande runt 800 kronor. I nuläget återstår 11 dagar på kampanjen, som med 32 000 insamlade euro får lägga på ett kol om detta ska bli verklighet.