Vi har tidigare testat Sonys multirumslösning som vid det här laget hunnit bli en ansenlig samling högtalare i olika storlekar för att passa in i hemmets olika rum. Som ett komplement till bland andra SRS-X77, SRS-X88 samt SRS-X99 lanseras nu även en mindre högtalare: SRS-ZR5.

Missa inte: Här är bästa multiroom-systemet just nu

Sony SRS-ZR5

ZR5 kan storleksmässigt jämföras med Sonos Play:1, med skillnaden att den har en rektangulär design istället för Sonos något mer cylinderliknande form. Även prismässigt ligger Sonys nya högtalare i samma klass som Sonos.

Enkel och smidig installation

Installationsförfarandet kunde inte vara enklare. Antingen väljer du att via appen Song Pal lägga till högtalaren i ditt hemmanätverk eller så väljer du, som i vårt fall, att ansluta via wps. Du kan även ansluta via bluetooth, något du inte kan göra med Sonos högtalare.

Sony SRS-ZR5

I appen kan du sedan välja att para ihop högtalaren till ett redan befintligt Sony-system. Har du två likadana enheter kan du även skapa ett äkta stereo-par eller använda dem som surroundhögtalare om du redan har en uppsättning högtalare i SRS-serien eller någon av tillverkarens nätverksanslutna hemmabiosystem. Givetvis kan du använda ZR5 som en enskild högtalare, men främst är den tänkt att vara del av en flerrumslösning. Vi tog givetvis in två enheter för att kunna bedöma dess fulla potential, dels stereokopplade men även som separerade i olika rum.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning