CSR-arbetet, det vill säga företagens strävan att förmedla sitt ansvarstagande för sin påverkan på omgivningen, är en viktig del av kommunikationen mot allmänheten – inte minst i PR-syfte och den eventuella goodwill det kan generera. Trenden att producera miljövänliga produkter är en del i detta och Adidas visar nu upp ett par skor som är 100% biologiskt nedbrytbara – Adidas Futurecraft Biofabric

Adidas

I dagsläget är skona är prototyper men visar ändå på att men push för nästa nivå inom hållbar utveckling är inom räckhåll även inom skoindustrin. Materialet på ovansidan kallas “Biosteel Yarn” och utefter vad vi kan se så skiljer det sig inte märkvärt från traditionella tyger och enligt tillverkaren ska det erbjuda samma komfort som övriga modeller i Ultraboost-serien.

Klarar upp till två års användande

Materialet tillverkas av det tyskt företag tyska företaget AMSilk och framställs av en fermentering av genetiskt modifierade bakterier som sedan spinns till tråd med en hög hållfasthet, enligt Adidas nog för att palla för två års användande. När skorna gjort sitt kan de sedan helt enkelt lösas upp med hjälp av en enzymlösning för att sedan spolas ner i avloppet.

Adidas

Exakt när skorna kommer att finnas ute på marknaden är oklart, men enligt Wired någon gång under nästa år.

Källa: Wired