Om du är det minsta intresserad av robotdammsugare har du inte kunnat undgå Irobots Roomba-serie. I vårt senaste jämförande test av robotdammsugare vann föregångaren till den här modellen (Roomba 980), eller rättare sagt systermodellen. Nya Roomba 966 ser nästan identisk ut när det gäller specifikationerna, men prislappen är något lägre. Den stora skillnaden mellan den testade modellen och Roomba 980 är batteriet som bantats ned vilket resulterat i något sämre driftstid i nya 966.

Roomba 966

Enkel installation och bra app

Att installera Roomba 960 är mycket enkelt. Du laddar hem en app och följer sedan instruktionerna som gör att du kan kommunicera med din nya vän genom Irobots molntjänst. Du kan kontrollera dammsugaren med appen oavsett om du är hemma eller inte, men tyvärr finns här ingen manuell kontroll om den skulle råka fastna. Vilket i och för sig sällan händer.

Läs även: Bästa robotdammsugare 2016

Vi testade dammsugaren i ett rörigt rum med svåra mattor och ett antal lösa småsaker på golvet. I ett hem med både hund och katt. Resultatet var imponerande. Trots att vi inte rensat golvet från alla kattleksaker och annat som vi trodde skulle störa dammsugaren fastnade den inte. Den forcerade till och med en hög marmorkant vid en öppen spis, utan problem, och den hittade alltid tillbaka till laddningsstationen. Imponerande!

Klarar hinder galant

Ganska snart blev behållaren full och här såg vi tydligt hur bra den är på att fånga upp djurhår. Roomba 966 har lite svårt med hörn på grund av sin runda konstruktion, men den missar inga stora ytor tack vare att en borste sticker ut en bit och vispar in damm från svåra ytor. Det är också imponerande att se hur dammsugaren tar sig runt svåra hinder som t ex foten på vår fåtölj, medan den noga rengör mellan varje ben.

En nackdel med maskinen är att den väsnas en hel del, du vill helt enkelt inte att den ska köras när du är hemma. I appen ställer du enkelt in vilka tider du vill att den ska hålla rent, en funktion som funkade väldigt bra.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning