Sevenhugs är namnet på en helt nya multi-fjärr som enligt tillverkaren kommer förenkla vardagen rejält. Den är utformad för att du enkelt ska kunna styra alla elektronikprodukter i ditt hem från en och samma enhet.

Sevenhugs

Fjärrkontrollen är utrustad med en pekskärm och skall vara både enkel att hantera samt vara intuitiv. Genom att peka mot den enhet som skall styras skall Sevenhugs automatisk identifiera denna och sedan kunna ersätta originalfjärren (eller appen i din telefon) med en komplett uppsättning kontroller. Sevenhugs skall kunna styra alltifrån smarta TV-apparater, trådlösa högtalare, lampor och andra ”smarta hem”-produkter.

Sevenhugs
Enheten är kompatibel med en rad produkter och tjänster

Fjärrkontrollen använder tre väggmonterade sensorer samt en inbyggd rörelsedetektor för att orientera sig och kommunicerar med enheterna via Bluetooth, wifi eller infrarött ljus. Sevenhugs är i dagsläget kompatibel med 25 000 olika produkter och med hjälp av den dedikerade appen går det även att det exempelvis att koppla andra funktioner till fjärrkontrollen, exempelvis ditt Uber-konto eller väderinformation.

Sevenhugs är finansierat via Kickstarter och första enheterna väntas levereras under juni nästa år. Priset ligger på motsvarade 2 750 kronor.